Hvordan kan DLF blive en bedre fagforening, og hvad fungerer efter din mening godt i DLF?

Hvordan kan DLF blive en bedre fagforening, og hvad fungerer efter din mening godt i DLF?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Georg Pindborg, Skolen ved Gurrevej, Helsingør:

'DLF bør optræde mere slagkraftig og stå fast over for Kommunernes Landsforening. Foreningen er til tider for pæn og for eftergivende, især når vi taler arbejdstid, og når DLF's politikere træder frem på skærmen, skulle det gerne ske med noget styrke. Anker Boye har mere styrke. Ellers synes jeg, det er en god forening. Kredsen gør et godt arbejde, tillidsrepræsentantuddannelsen er flot, og jeg synes, der er stor rummelighed til, at meningerne kan få lov at brydes'.

Trine Høeg, Slagslunde Skole, Stenløse:

'Formanden skal træde tydeligere frem i offentligheden, og foreningen skal være mere på forkant og ikke vente på, at der sker noget. Alt for tit fremtræder formanden i forsvarsposition i stedet for at være på forkant. Det, der fungerer godt i foreningen, er behandlingen af sager med enkeltmedlemmer, kursusvirksomheden og medlemsbladet'.

Nils Wulff, Asminderød Skole, Fredensborg:

'Kredsen mangler tilstrækkelig viden om de enkelte medlemmer, når der er sygdom og krise. Hovedstyrelsen burde vide mere om medlemmernes holdninger og deres verden. Alle de afstemninger med 50 procent for og 50 procent imod irriterer mig, og jeg tror, at hvis hovedstyrelsen vidste mere om medlemmerne, ville det fungere anderledes. Der burde være krav om kvalificeret flertal ved afstemningerne. Uddannelsesområderne i foreningen fungerer godt. Jeg har prøvet både kredsstyrelsesuddannelsen og tillidsrepræsentantuddannelsen'.

Guri Almåsbakk, Skolen ved Skoven, Hillerød:

'Vi fra de amtskommunale skoler føler os tit glemt af DLF, og vi er så få, at vi har svært ved at råbe hovedforeningen op. Men man kunne godt spørge, hvor udviklingen inden for specialskoleområdet er henne? Vi føler os kun som et appendiks til foreningen. Derudover mener jeg, at tillidsrepræsentanterne bør have et kontor på skolen, ligesom alle lærere bør have en arbejdsplads. Og så er hovedstyrelsesmedlemmernes kontakt til medlemmerne for dårlig. Men da formanden var herude tidligere på dagen, hev jeg fat i hende, og hun kommer nu ud til et møde med os på skolen i november. Det er fint'.

hela