Svømmehal overlever

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De lærerstuderende kan alligevel få en dukkert i svømmehallen på Vordingborg Statsseminarium i det kommende skoleår.

Den 52 år gamle svømmehal skulle ellers have været lukket i sidste måned, fordi slitage på ikke mindst anlægget til vandrensning kræver en investering på seks-syv millioner kroner (se Folkeskolen nummer 3/2000). Nu har miljømyndighederne imidlertid forlænget den dispensation, som svømmehallen har kørt under i de seneste to år, med yderligere et år.

Men måske skal svømmehallen slet ikke lukke.

'Vores lejere er gået sammen og vil nu forsøge at finde penge nok til, at de kan overtage svømmehallen og få den renoveret', siger rektor Gert Fosgerau.

Han lejer svømmehallen ud til idrætsforeninger, fri- og efterskoler og handicaporganisationer. I modsætning til seminariet, som er en offentlig ejendom, har de mulighed for at søge om tilskud til svømmehallen hos fonde. Så fremover kan det blive dem, der lejer svømmehallen ud til seminariet.

'Vi er bestemt interesseret i at leje os ind, hvis det lykkes at bevare svømmehallen', siger Gert Fosgerau.

Anlægget til vandrensning er så ringe, at der kun må være 18 forskellige personer i bassinet per time. Ellers bliver vandet sundhedsskadeligt.

Powered by Labrador CMS