Debat

Vagn Madsen, Brønderslev

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stor ros til det vittige hoved, som er i stand til uge efter uge at producere helt synonyme læserbreve under mærket 'Vagn Madsen, Brønderslev'!

Det kan godt være, at jeg er langsom i det, men i flere år har jeg faktisk slugt spøgen råt og troet, at manden eksisterede i virkeligheden!

Men så fortalte en kollega på lærerværelset en dag den gamle vits om de tre mænd, der var strandet på en øde ø og efterhånden til bevidstløshed havde fortalt hinanden de vittigheder, de kendte - og som derfor havde givet de kendte historier numre, således at de ikke mere behøvede at fortælle hele baduljen, hver gang de havde lyst til at være morsomme, men blot kunne sige et tal for at underholde hinanden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Alle vidste, hvilken morsom historie det givne tal dækkede over.

En kedelig dag siger en af mændene så pludselig: 31! Og en af de to andre bryder sammen i krampelatter.

Hans to kammerater forstår det ikke helt, før manden har grinet af og kan forklare, at den havde han sgu ikke hørt før!

Så slog det mig! 'Vagn Madsen, Brønderslev' er selvfølgelig et falsum, som dækker over en ordekvilibrist, der - imponerende dygtigt - laver øvelsen at fortælle det samme igen og igen uden at sige noget nyt overhovedet, og som er så trænet, at ikke en eneste ny tanke klemmer sig ind og afslører falskneriet, uanset at kunstneren hver uge må finde en ny formulering!

Utroligt!

Det kunne være Steffen Brandt, der står bag! Har han ikke skrevet en sang, der hedder noget lignende 'Vagn Madsen, Brønderslev' - bare med et kvindenavn?

Eller er det Thorkild Thejsen, den skælm?

Lars Holmgård Jørgensen

Viby, Jylland