Børn drikker for meget

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 2. marts starter Sundhedsstyrelsen en kampagne for at få unge til at udskyde deres alkoholdebut. Danske unge har europæisk rekord i alkoholforbrug. Hver femte dreng i femte klasse har været fuld, og hver sjette elev i 9. klasse er storforbruger af alkohol.

Sundhedsstyrelsens budskab er, at det først og fremmest er forældrenes ansvar, at børnene drikker. De opfordrer blandt andet til, at alle skoler indfører en alkoholpolitik, samt at forældrene indgår kontrakter på forældremøderne om regler for private fester. Samtidig foreslår Sundhedsstyrelsen, at forældrene aftaler, at man godt må blande sig, hvis man har kendskab til, at andre børn har et alkoholproblem.

Materialerne til kampagnen er gratis og kan bestilles hos Sundhedsstyrelsens Publikationer på telefon 7026 2636, e-mail: sundhed@schultz.dk

eller www.sundhed.schultz.dk.

Powered by Labrador CMS