Debat

Ja tak til nyt job

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad med et job i folkeskolen?

Ja tak, Steen Hessner, det ville da ikke være så tosset. Og der er måske et på Melby skole?

Du kan være rolig, jeg ville få for langt til arbejde, da jeg bor i Jylland. Men jeg er i gang med at søge efter nyt arbejde. Det gør jeg mange steder, men først og fremmest i folkeskolen. Jeg glæder mig til den dag, hvor jeg får held med en af mine ansøgninger, for jeg synes, folkeskolen er et spændende sted, der sker mange ting, der er mange gode kollegaer og elever. Dem har jeg savnet i den tid, jeg har været i hovedstyrelsen, og hvor jeg ikke har kunnet deltage i den almindelige undervisning på min skole.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg har til gengæld ikke savnet dem, der i tide, og især i utide, forsøger at ironisere og mistænkeliggøre det arbejde, der bliver udført i hovedstyrelsen.

Den første tanke, jeg fik, da jeg læste dit indlæg, var, at det godt kunne være en ældre og mavesur lærer. Det er ikke sikkert, det er rigtigt, men det virker sådan. Hvorfor ellers denne salve til os, der ikke længere er i hovedstyrelsen?

Vi skal nu hver især starte på noget nyt. Nogle er blevet ældre og skal derfor ikke tilbage i deres gamle job. De kan nu, som alle andre, dyrke de interesser, de har, og som de nu får tid til. Og så er vi et par stykker, der fortsat skal arbejde. I den forbindelse kan jeg ikke forestille mig, at der er ret mange, der synes, der er noget galt i, at vi bruger den viden, erfaring og indsigt, vi har fået, blandt andet om informationsteknologi og hvordan det kan bruges i undervisningssammenhæng på skolerne.

Jeg ved godt, at der er meget stress og travlhed på skolerne, det ved jeg fra de mange kurser, jeg har haft med lærere landet over. Jeg ved også, at der er mange elever i klasserne, og at det er et hårdt arbejde at være lærer i dagens folkeskole. Det har jeg altid taget med i de overvejelser, jeg har gjort i forbindelse med nye tiltag, og forsøgt at finde løsninger, der tager højde for det.

Men jeg ved også, at der er mange lærere, der til trods for det anstrengende arbejde som lærer stadig synes, det er et spændende arbejde, med gode kollegaer, udfordringer og en masse børn, der godt vil lære noget.

Så jeg vil se frem til den dag, hvor jeg har et nyt job i folkeskolen, så jeg kan se og afprøve, om det er så galt, som du indirekte skriver, det er.

Søren Eske Christensen

Fredericia