DLF's hovedstyrelse
0   275

Tid til fritidsinteresser

Otte personer forlod hovedstyrelsen ved årsskiftet. Deres fremtidsplaner er vidt forskellige

Et karriereskift fra politiker til hestepasser, ejendomsmægler eller måske endda lærer. Det er virkeligheden for de nu tidligere medlemmer af DLF's hovedstyrelse, der enten ikke blev valgt eller ikke stillede op til valget den 16. december.

Jens Kjær har siddet i hovedstyrelsen siden 1985, men denne gang stillede han ikke op. Nu bliver politikerlivet skiftet ud med et liv som studerende.

Artiklen fortsætter under banneret

'Jeg vil gerne være ejendomsmægler. Derfor begynder jeg at læse virksomhedsøkonomi, der er en del af merkonomstudiet', fortæller den tidligere skoleinspektør fra Odense.

Samtidig regner Jens Kjær med at begynde at læse fransk. Han understreger, at det bliver på begynderniveau og med det erklærede mål at kunne klare sig lidt bedre på ferier i Frankrig. Alligevel vil han få mere fritid end tidligere.

'Den vil jeg blandt andet bruge til at lave de ting, jeg ikke rigtig har haft tid til. Jeg spiller badminton og violin, og så løber jeg på rulleskøjter to-tre gange om ugen. Det bliver til 10-12 kilometer per gang', siger Jens Kjær.

Han har, som de øvrige, orlov mellem et halvt og et helt år.

Hestearbejde

Per Thornberg stillede heller ikke op. Han har siddet i hovedstyrelsen siden 1984.

'Jeg synes, jeg har gjort det, jeg var valgt til, og så har jeg forsømt nogle ting gennem de sidste 16 år', siger han.

Han fortsætter som kredsstyrelsesmedlem i Kolding og som medlem af forretningsudvalget i Tjenestemændenes Låneforening. Til august regner han med at begynde på endnu en uddannelse, men har ikke besluttet hvilken. Den større fritid skal bruges til at blive aktivt medlem af blandt andet en slægtsforsknings- og en lokalhistorisk forening. Også heste er på tapetet.

'Jeg er ved at stille an til hesteavl i det små. Foreløbig har vi kun en hoppe, men det skulle gerne blive til flere', fortæller Per Thornberg.

Interessen for heste deler han med sin tidligere kollega Rigmor Jark, der har siddet i hovedstyrelsen siden 1988. Denne gang stillede hun ikke op.

'Der er andet i livet end DLF', siger hun.

Hun har ikke besluttet, hvor hun vil fortsætte sit professionelle liv. Foreløbig glæder hun sig over, at hun har fået mere tid til at passe sin store hobby, to islandske heste. Dem rider hun på cirka hver anden dag. Der skulle også gerne blive tid til at male, tegne og lave keramik.

Tvivlerne

Else Marie Hansen har heller ikke det kommende job på plads. Hun har haft orlov fra sit lærerjob på Thyborøn Skole, men er også interesseret, hvis der skulle vise sig et sagsbehandlerjob i DLF. Hun er næstformand i lokalkredsen i Thyborøn-Harboøre og vil derfor bruge cirka tre arbejdsdage om ugen på kredskontoret. Resten af tiden skal foreløbig bruges på blandt andet løb, volleyball og læsning af skønlitteratur. En litterær genre, Else Marie Hansen simpelthen ikke har haft tid til at dyrke de sidste godt tre år.

Den tidligere næstformand Tom Egholm hører også til dem, der ikke har afgjort den professionelle fremtid.

'Nu vil jeg tage en slapper. Jeg ved ikke, hvad jeg skal efter min orlov. Jeg har kun meget løse planer', siger Tom Egholm, der kom ind i hovedstyrelsen i 1992 og blev næstformand i 1995. Indtil planerne bliver mere faste, vil Tom Egholm blandt andet bruge tiden på at besøge gode venner, spille tennis, og så har han et hus, der skal sættes i stand.

De to tidligere hovedstyrelsesmedlemmer Georg Eriksen og Søren Eske Christensen fik ikke stemmer nok til at fortsætte deres arbejde. De har også det til fælles, at de begge vil bruge en del af deres orlov på at tage edb-kurser. Georg Eriksen har siddet i hovedstyrelsen siden slutningen af 1997. Han er også kasserer i Aalborg Lærerforening. Han regner med at komme tilbage til sit gamle job på Gammel Hasseris Skole.

Søren Eske Christensen har en lærerstilling i Brøndby, men da han bor i Fredericia kommer han ikke tilbage til det job, han havde indtil 1992, da han blev valgt ind i hovedstyrelsen. I stedet vil han finde et andet lærerjob eller allerhelst et job som pædagogisk konsulent.

Som den eneste vender Kjeld Dichmann Carlsen helt sikkert tilbage til det job, han forlod. Det hænger måske sammen med, at han først kom ind i hovedstyrelsen i juni 1999. Han er kredsformand og amtskredsformand på Bornholm. Samtidig er han lærer på Allinge-Sandvig Borgerskole.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ