En farlig computer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gør skolens computere farlige, så skal du aldrig vente på, at andre bliver færdige med at bruge dem. Du kan få dem helt for dig selv.

Sådan lyder rådet i 'Nørdos Guide', som Branchesikkerhedsrådet for kontor og administration har udarbejdet i samarbejde med tegneren Lars-Ole Nejstgaard og elever fra sikkerhedsrådet på Hedegårdenes Skole i Roskilde.

Nørdo har fået en god ide, synes han selv. Han sørger for, at stol og computerbord ikke passer sammen, at computeren står i et mørkt, varmt og støvet rum, at musen ikke passer til hånden, og at musemåtten er glat og dårlig. På den måde bliver kammeraternes skuldre og håndled ødelagte, de får ondt i nakken og ryggen og må opgive at sidde ved computeren. Derefter retter han op på alle ulykkerne og sætter sig godt til rette foran computeren - for at opdage, at selv når computer, bord og stol er i orden, kan man få det dårligt ved at sidde hele dagen foran computeren.

Guiden til elever er udgivet med støtte fra Arbejdsmiljørådets Service Center (tidligere Arbejdsmiljøfondet) og kan fås gratis i klassesæt på 30 styk ved henvendelse på telefon 3916 0555. Lærerforeningen har netop sendt en 'Nørdos Guide' ud til skolernes sikkerhedsrepræsentanter sammen med 'Aktuelt om arbejdsmiljø'.