Debat

Fuldt bæger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I år var vi 210 personer til vores generalforsamling i Sønderborg og Omegns Lærerkreds. En stor del af tiden gik - ikke uventet - med at drøfte den aftale, der nu sendes til urafstemning.

Talerstolen blev flittigt benyttet. Stor skepsis omkring det faktum, at aftalen ikke sikrer den enkelte lærers samlede tid til forberedelse. Tværtimod er opfattelsen den, at lærerne kan pålægges flere undervisningstimer, uden at tiden til forberedelse og efterbehandling af undervisningen er sikret. Det, sammenholdt med at der fra alle sider forventes kvalitetsundervisning - som alle godt ved kræver tid - gjorde, at lærerne en efter en gik på talerstolen, hvor de gav udtryk for, at nu var bægeret fuldt.

Svært at bevare optimismen, når for eksempel 1.000 elever står og banker på døren i Sønderborg Kommune i løbet af de næste fem år. I det øjeblik blækket er tørt på aftalen, vil man på forvaltningen gå i gang med at tilpasse aftalen til virkeligheden. Resultatet var medlemmerne ikke i tvivl om. Ikke fordi man har en opfattelse af, at forvaltningerne eller for den sags skyld skolerne ikke under lærerne tid til opgaverne, men fordi de fattes penge.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

En skoleleder gik på talerstolen og gav udtryk for, at han så fornuftige takter i aftalen, men at han ikke under nogen omstændigheder kunne anbefale et ja til aftalen, al den stund at han også forudså, at den vil blive brugt til at stramme vilkårene for lærerarbejdet yderligere en tand, og det var bestemt ikke det, der var brug for på hans skole.

Alt i alt stor mistillid til, at det lokalt kan lykkes at fastholde de ressourcer, vi kender i den nuværende aftale.

Generalforsamlingen var ikke i tvivl. Der blev anbefalet et nej til det forslag, der nu sendes til afstemning.

Lisbet Skyum

næstformand for Sønderborg og Omegns Lærerkreds