Debat

God tid i den nye aftale

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden overenskomstresultatet er blevet kendt, har debatten været præget af, at det angiveligt skulle være umuligt at hente tiden til forberedelsen i den nye arbejdstidsaftale. Det er efter vores mening ikke tilfældet!

På vores arbejdsplads bruger vi, under den nuværende aftale, hver især minimum 50-75 timer per årgangsteam på samarbejde. - I indskolingen bruges der helt op til 100 timer. Tid, som vi i dag tager ud af F-faktoren. Vi skåner selvfølgelig hinanden, men vi ved alle sammen godt, at vi måske burde bruge endnu mere tid. Den tid, vi i dag bruger, skal vi selvfølgelig have tildelt som 'samarbejdstid' under den nye arbejdstidsaftale.

Ellers bliver arbejdet ikke gjort. Derudover skal der også gives tid til samarbejde med andre end teamene og tid til udvikling.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Da alle er tilknyttet mindst to team, kan vi ikke se, at vi kommer til at mangle tid i forhold til den gamle aftale. Måske snarere tværtimod.

De eneste lærere, der risikerer at få merarbejde ud af den nye aftale, er de lærere, der ikke tager tid til samarbejde ud af F-faktoren, og som heller ikke har tænkt sig at gøre det fremover. Men dem kan der da ikke findes mange af?

Vores skrækscenarie er, at de lærere, der gerne vil samarbejde om skolens udvikling, kommer til at gå i strejke på grund af de lærere, der er imod samarbejde og udvikling.

Det vil foreningen ikke kunne holde til!

Pernille B. Andersen,

Christina Jensen, Lotte Cassard,

Inger Brinch, Bitten Eilenberg med flere

Sønderrisskolen, Esbjerg