Debat
0   78

God tid i den nye aftale

Siden overenskomstresultatet er blevet kendt, har debatten været præget af, at det angiveligt skulle være umuligt at hente tiden til forberedelsen i den nye arbejdstidsaftale. Det er efter vores mening ikke tilfældet!

På vores arbejdsplads bruger vi, under den nuværende aftale, hver især minimum 50-75 timer per årgangsteam på samarbejde. - I indskolingen bruges der helt op til 100 timer. Tid, som vi i dag tager ud af F-faktoren. Vi skåner selvfølgelig hinanden, men vi ved alle sammen godt, at vi måske burde bruge endnu mere tid. Den tid, vi i dag bruger, skal vi selvfølgelig have tildelt som 'samarbejdstid' under den nye arbejdstidsaftale.

Artiklen fortsætter under banneret

Ellers bliver arbejdet ikke gjort. Derudover skal der også gives tid til samarbejde med andre end teamene og tid til udvikling.

Da alle er tilknyttet mindst to team, kan vi ikke se, at vi kommer til at mangle tid i forhold til den gamle aftale. Måske snarere tværtimod.

De eneste lærere, der risikerer at få merarbejde ud af den nye aftale, er de lærere, der ikke tager tid til samarbejde ud af F-faktoren, og som heller ikke har tænkt sig at gøre det fremover. Men dem kan der da ikke findes mange af?

Vores skrækscenarie er, at de lærere, der gerne vil samarbejde om skolens udvikling, kommer til at gå i strejke på grund af de lærere, der er imod samarbejde og udvikling.

Det vil foreningen ikke kunne holde til!

Pernille B. Andersen,

Christina Jensen, Lotte Cassard,

Inger Brinch, Bitten Eilenberg med flere

Sønderrisskolen, Esbjerg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ