Blog
5   64

Nekrolog over skolekom

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

R.I.P. kære skolekom. Du gav os så meget, skabte så mange fællesskaber og lærte os at bruge mail som kommunikationsmiddel, læse i konferencer, videndeling og meget mere. Nu ligger du på dit dødsleje og kæmper med de sidste åndedrag. Om lidt er det forbi.

Du har altid været en del af min læreridentitet. Jeg mødte dig i starten af dit virke. Jeg hed lis.zacho@skolekom.dk. Du havde store tider, og mindre store tider. Specielt til sidst, hvor der ikke blev passet ordentligt på dig, og man ikke brugte dig, gik det ikke godt. Du blev stærkt udfordret af, at der dukkede andre aktører op, der tilbød mails til folk. Det blev moderne at sige, at jeg kan altså ikke holde øje med alle de her mails, så jeg har kun en, og for mange var det pludselig ikke skolekom. Man valgte selv, og nogle valgte lærerfællesskabet og dig fra og brugte private mails til arbejdskommunikation. Jeg brugte dig til arbejde og så havde jeg en fritidsmail ved siden af. Det fungerede perfekt. Det var godt at skille tingene ad, og det var fint at have 2 mails. Senere blev jeg dog temmelig udfordret. Intra, fællesnettet, office 365, so-me...

 

Jeg husker tydeligt, da vi fandt ud af, at lave grupper sammen med dig. Vi oprettede grupper, hvor vi kunne dele erfaringer og materialer. Små grupper for dem vi havde faglige fællesskaber med. Min første gruppe hed VIP, vi læste til matematikvejledere og havde brug for et fælles sted at lægge vores materialer, noter og gode idéer. Vi holdt øje med VIPpen og glæden var stor, når der var et lille rødt flag ved den. Vi vidste, at der var hjerneguf til fællesskabet. Det var spændende og vi fik øjnene op for internettets og skolekoms lyksaligheder. Vi var vilde med konferencerne, og diskuterede ting vi havde læst der om matematik og IT. Havde man et spørgsmål eller manglede man noget, så var det stedet. Du var vores fælles opslagstavle og lærerværelse.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er nu belemret med så mange mails og platforme, at vi farer vild. Fællesskabet er revet væk fra os. Vi forsøger at navigere, men giver fortabt. Det er svært at overskue vores digitale liv, når vi skal være til stede alle steder, og vi så i virkeligheden ikke er ordentlig til stede nogen steder. Vi kæmper med logins og brugernavne. Vi har mistet overblikket. Vi håber, at vi får læst og besvaret det vi skal. Vi opretter facebookgrupper og melder os til facebookgrupper, hvor vi finder interessefællesskaber. Fint nok og hurtig kommunikation, men også helt ved siden af og underligt. Det virker uprofessionelt at bruge facebook professionelt. Det kan føles som at sætte sedler op på opslagstavlen i det lokale supermarked - altså I de supermarkeder, hvor vi stadig har budskaber til hinanden. Man sætter en seddel op om matematik, og håber på svar, diskussion eller et godt råd. Det sker ikke. Det er så fint med valgfrihed, men lærere har brug for fællesskab. Vi har brug for at være sammen og inspirere hinanden. Vi lever i en tid, hvor vi står af, hvis det er for besværligt, for vi har ikke tid.

 

Vi kommer til at savne dig, og snart vil tabet vise sig for os. Den fælles kommunikationskanal for alle lærere og matematiklærere i Danmark er afgået ved døden.

R.I.P.  @skolekom.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.016 andre er allerede tilmeldt