Blog
0   0

Skru ned for kravene og op for juleblusset

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Måske skulle vi i denne søde juletid skrue lidt ned for kravene til os selv og omgivelserne. Og skrue lidt mere op for det danske ord hygge. For at undgå julestress.

Nu nærmer vi os jul.

Der er mange der er spændte. Der er også nogen der er så spændte, at de bliver overspændte, og det kan føre til konflikt. Jeg har en gammel gymnasiekammerat der er politibetjent. Han oplever rigtig mange husspektakler her i juletiden. Folk har tårnhøje forventninger til at møde hygge. De har måske bare lige glemt, at de ikke kan holde faster Erna ud. Når man så skal være sammen igen efter et år, og ydermere flere timer og med lidt vin m.m., så kan gamle mønstre og konflikter blusse op.

Artiklen fortsætter under banneret

Det samme gøre sig gældende i specialpædagogikken, eller i arbejdet med udsatte unge m.m. De ved ikke altid hvad der skal ske i julen. Hvem skal jeg være sammen med, hvor længe osv.? Endvidere hvad er kravene til min deltagelse? Det kan fx være svært hvis man har autistiske træk. Derfor er det en rigtig god ide at sænke kravene, og skrue lidt mere op for hyggen i decemberkulden. Det oplever jeg hos alle de fagfolk jeg har været ude og besøge i min funktion som læringspartner. Der skrues simpelthen ned for kravene i december, da eleverne har meget pres på i denne måned mentalt.

 

Photo Peter Pheap på Reshot


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.180 andre er allerede tilmeldt