Blog
2   6

Uddannelsesudspil fra KL

Abonner på nyt om UU-forum i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvad skal der til for at flere unge vælger en erhvervsuddannelse? Et stort spørgsmål, der er forsøgt svaret på flere forskellige måder - senest med KLs udspil “ ungdomsuddannelser - nye veje til en sammenhængende struktur”.

I dag har KL sendt et udspil om omkring nye veje til en sammenhængende struktur for ungdomsuddannelser, og der er meget fokus på geografiog statistik for de unges valg af uddannelse samt en stærkere tilknytning af kommuner til ungdomsuddannelser. Så hvad handler dette udspil egentlig om? Det handler i hvertfald IKKE om uddannelsesvejledning, som ikke er nævnt med et ord. Der er derimod meget fokus på sammenhæng og overskuelighed for de unge, når de, som KL foreslår, får adgang til et seks måneders grundforløb, som kan være mere bredt og introducerende til alle ungdomsuddannelser. Når KL skriver i deres anbefaling nr. 5 "der skal skabes en stærk kommunal forankring med den unge i fokus", og at, "Det er derfor helt naturligt, at kommunerne får et større ejerskab til ungdomsuddannelserne. Det vil sikre et sammenhængende uddannelsesforløb,......" handler det så i virkeligheden om, at KL gerne vil tilegne sig et større styringsredskab over ungdomsuddannelserne?  At den unge får mulighed for at påbegynde sin ungdomsuddannelse på en erhvervsskole eller et gymnasium, kan for nogen være en afklarende faktor og at KL tager hul på problematikken omkring at flere unge gerne skulle vælge en erhvervsfaglig uddannelse er ganske vigtig. Men, når mange unge slet ingen vejledning får mod ungdomsuddannelse og dermed heller ikke bliver gjort stærke i evnen til at overskue og vælge, kan det ikke fikses med et 6 mdr. grundforløb. Så der er bestemt gode takter, men helheden inklusiv vejledning mangler. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
488 andre er allerede tilmeldt