”Vi skal være i stand til at klæde de unge meget bedre på til at træffe valget om uddannelse. Med én indgang til vores ungdomsuddannelser – uanset om du vil være industritekniker eller læse dansk – vil de unge blive introduceret til såvel de praktiske som de boglige fag. Det skulle gerne give dem et bedre fundament at stå på, når de så skal vælge uddannelsesvejen", siger Thomas Gyldal Petersen, formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg.

KL: Lav et fælles grundforløb for ungdomsuddannelserne

Hvis flere unge skal tage en erhvervsuddannelse, og hvis ungdomsuddannelserne langt fra de store byer skal overleve fremtidens mindre ungdomsårgange, er der brug for at ændre strukturen i uddannelsessystemet, mener KL i et nyt udspil. KL foreslår blandt andet, at alle, der starter på en ungdomsuddannelse, skal have det samme grundforløb det første halve år, og at der skal oprettes flere fleksible uddannelsesinstitutioner og campusmiljøer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

kl.dk: "Nyt KL-udspil: Vi skal tage livtag med vores ungdoms- uddannelsessystem"

Læs mere

Udspil:"Ungdomsuddannelser nye veje til en sammenhængendestruktur"