Blog
0   7

Den Danske Sprogkreds´ julekalender den 17. december: At vride hjernen

Abonner på nyt om Den Danske Sprogkreds i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den menneskelige hjerne beskrives i vores idiomatiske vendinger som en klud: Den kan suge skidt til sig, lægges i blød, vaskes og vrides.

I de idiomatiske vendingers billedsprog fungerer den menneskelige hjerne som en klud.

Hjernen kan lige som klude suge alt muligt skidt til sig. Det er imidlertid næsten lige så slemt at have jord i hovedet som at have hul i hovedet. Hjernen trænger af og til til en hovedrengøring, så må man lægge hjernen med alle dens små grå hjerneceller i blød, give den en god gang hjernevask og vride og vende den, til den tænker pænt og rent igen.

Udtrykket og Gert Ejtons illustration stammer fra bogen Med ja-hatten på. Idiomatiske vendinger i moderne dansk, som er udkommet i dag på Forlaget Bostrup.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt