Blog
0   0

Bevægelsesløb med juleord

Abonner på nyt om Susanne Christensen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mangler du lige en hyggelig aktivitet til sidste skoledag inden jul?

Tidligere på efteråret var jeg med en kollega i hendes 1. klasse, hvor hun lavede en aktivitet med eleverne. Den blev jeg inspireret af og har lavet en lille hyggelig bevægelsesaktivitet, som du måske kan bruge sidste skoledag eller en af de sidste timer her inden juleferien. I princippet kan bevægelsesdelen udelades, hvis tiden er knap.

Jeg har lavet en fil med en række bogstaver. I hjørnet af hvert bogstavkort, er der et ikon. Dette er lavet for at det er lettere at sortere kortene i de rigtige bunker. Kortene kan kopieres på hvidt karton, så eleverne skal tjekke og finde de rigtige ikoner, eller hvert ikon på én farve, så eleverne ved hvilken farve de skal finde. Der er flere sværhedsgrader, så det er muligt at differentiere på klassen eller finde lige nøjgatig de ord, der passer til dine elever.

Hvordan? Klassen inddeles i grupper (ca. 4 elever i en gruppe). Bunkerne med bogstaver placeres et sted, og en fra hver gruppe løber nu ud og henter et bogstav, osv. Når alle bogstaver er fundet, skal eleverne se, om de kan lave de 4 juleord, som bogstaverne kan danne. Måske kan der også laves andre ord af bogstaverne?

Materialet kan bruges i 0.-3. klasse, afhængig af hvilke bogstavkort/ord du vælger at anvende.

Artiklen fortsætter under banneret

Kig ind på http://indskoling.blogspot.com/p/jul.html og scroll ned til 25/11-19 (pt. lige over kommentarerne) for at finde materialet. Her finder du også en vejledning som er en smule mere udførlig, end hvad jeg har skrevet her.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt