Blog
0   18

Idrætsstævner på tværs af skoler styrker elevernes sammenhold

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er så fantastisk at opleve elevernes gejst, når skolens hold skal dyste mod naboskolen. Der heppes både på og udenfor banen, når f.eks. skolens fodboldhold er klar til årets skolefodboldturnering. Udover kampen for at gå videre i turneringen, så ser jeg også vigtigheden i at stå sammen som skole.

Foto: Annie C/Flickr.com

 

Det er vigtigt, at eleverne føler et sammenhold på de enkelte skoler. En fællesskabsfølelse har stor betydning for, hvordan eleverne omtaler deres sted. Her kan idrætsfaget bidrage med vigtige elementer.

Det er nemlig gerne i den fysiske del, at eleverne mærker tilhørsforholdet til sin skole.

Artiklen fortsætter under banneret

Her tydeliggøres ofte opdelingen ved hjælp af konkurrence-elementet, men selv en indmarch kan få hårene til at rejse sig på eleverne af bare stolthed.

 

Stolthed omkring ens egen skole

Vi kender det fra OL, hvor danske atleter fra mange forskellige forbund forbindes af det danske.

Der findes mange aktiviteter, hvor man som skole kan tilmelde klasser. Når det sker behøver det ikke altid at være hjemme foran alle vennerne på eget græs. Ofte skal eleverne væk fra skolen, og står som hold alene på fremmed territorium. Her bærer de så skolens navn med sig, som det der signalerer hjemstavn. Et stærkt bindingsmiddel i forhold til skoleidentitet.

Skole OL, som igen afholdes i Aarhus i 2020, er et godt eksempel på, hvor fællesskab, holdånd og sammenhold næsten overskygger det at vinde.

 

Fællesskabets vigtige pris

Elevernes sammenhold – både hos dem på og udenfor banen – styrkes gennem dyst, oplevelser og samarbejde til eksempelvis skole OL. Og denne følelse er vigtig at fremelske hos eleverne.

Særligt i denne tid, hvor internettet nærmest kan gøres os immune overfor nærhedsfølelse i forhold til det lokale, da verden er 200 % tilgængelig 24 timer i døgnet.

Elever i dag har i min optik som et af de vigtigste dannelsesmål at kunne føle og værdsætte fællesskab. Hvis ikke vi aktivt sætter det i spil, vil tidsånden fortære denne følelse, og den vil være vanskelig at redde.

 

Her er et link til en aktivitetsoversigt, hvor man kan tilmelde sin klasse til diverse stævner:

skoleidraet.dk/aktiviteter/aktivitetstyper/idraetsfaget/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.157 andre er allerede tilmeldt