Blog
1   12

Den Danske Sprogkreds´ julekalender den 14. december: SMK

Abonner på nyt om Den Danske Sprogkreds i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

SMK. Forkortelsesvanvid?

I dagens Danmark slynger vi om os med uigennemskuelige forkortelser. SMK, PDS, FAQ mig her og FSO, PPS, PTS, HTX mig der.

Hvor mange danskere ved, at SMK står for Statens Museum for Kunst? Kunne det ikke lige så godt handle om en sadomasochistisk klub eller en socialistisk metusalemklub? Er det let for turister at fatte, at The Danish State Art Gallery hedder SMK end Statens Museum for Kunst?

Forkortelser er lette at skifte ud. Måske hedder SMK DMCA (Danish Museum for Creative Art) i 2020 eller YMCA (Young Museum for Central Art) i 2021. Om Statens Museum for Kunst rammer hovedet på sømmet ved kalde sig SMK er et åbent spørgsmål.

Udtrykket at ramme hovedet på sømmet findes Den Danske Sprogkreds bog Med ja-hatten på. Idiomatiske udtryk i moderne dansk, som udkommer på Forlaget Bostrup den 18. december.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.201 andre er allerede tilmeldt