Anmeldelse Matematik indskoling
0   21

KonteXt+ elevbog/web og lærervejledning/web

Materialets styrke er, at det er opbygget således, at eleverne gennem eksperimenterende og legende praksis kommer videre i aktiviteterne. Der er udfordringer til både den fagligt svage og den fagligt stærke elev.

Kontext+ 0

Fakta


Titel
Kontext+ 0

Forfatter
Bent Lindhardt, Helle Nicola Jensen, Marie Teglhus Møller

Pris
1.156,25

Sider
120

Serie
Kontext+

Type
Lærervejledning/web

Forlag
Alinea


Pris
75

Sider
80

Type
Elevbog/web

Der er udkommet en ny og revideret matematikbog til børnehaveklasserne fra Alinea. Matematikbogen "KonteXt+ 0" er skrevet ud fra Fælles Mål og er målrettet undervisning i det matematiske kernestof.

Artiklen fortsætter under banneret

Den tidligere struktur og ide bag systemet er bevaret, men elevbogen indeholder flere nyheder: For eksempel er den indrettet således, at hvert kapitel starter med et værksted, og derefter kommer opgaverne. Tidligere opgaver er blandet med nye opgaver. Opgaverne og tegningerne i elevbogen er farvede og tydelige.

Efter hver værkstedsopgave har eleverne mulighed for at evaluere deres arbejde, hvor de kan markere opgaven som let i ikonet ”fjer” eller tung i ikonet ”lod”. Om værkstedet eller opgaverne var sjove eller kedelige, er der også mulighed for at evaluere ved hjælp af ikonerne for ”glad” og ”sur”.

Der er nu 20 videoer til hvert værksted. Videoerne er ekstra information til børnene, før de går i gang med et værksted. Der er it-filer til hvert kapitel, hvor eleverne kan øve sig i geometri i GeoGebra, og samtalebilleder. Hvert kapitel afsluttes med aktiviteter i form af spil og bevægelse. Der findes endvidere 11 videoer, hvor forældrene bliver introduceret til materialets opgaver.

Eleverne har adgang til websitet, som understøtter elevbogen. Læreradgangen er suppleret med en facitliste. Websitet vil blive opdateret og aktualiseret løbende.

Jeg kan godt lide, at eleverne starter med værkstedsarbejdet. Værkstedsarbejdet gør det mere konkret for børnene og giver gode muligheder for at få alle elever godt i gang. En god værkstedsstart skaber endvidere plads til, at læreren kan hjælpe de børn, som kræver en voksen.

Materialets styrke er også, at det er opbygget således, at eleverne gennem eksperimenterende og legende praksis kommer videre i aktiviteterne. Der er udfordringer til både den fagligt svage og den fagligt stærke elev.

Lærer- og elevbøgerne er rigtig gode og overskuelige. Måske hænger kvaliteten sammen med, at man fornemmer, at bøgerne er grundigt afprøvet i en børnehaveklasse.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.065 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
616 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt