Blog
1   42

Aula er fantastisk

Abonner på nyt om Jans frikvarter i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Aula får mig til at savne skoleintra - for det blev pludselig langt bedre end sit rygte.

Som indskolingslærer er det normal kotyme, at sende ugeplan ud til forældrene. Hvad skal der ske i næste uge? Hvad skal børnene arbejde med? Hvad skal forældrene være opmærksomme på? Forældrene vil gerne følge med. Og det er positivt.  

På skoleintra var det nemt, at sætte op. Gennem en skabelon kunne man skrive, hvad der skulle være fokus på og derefter trykke på ”udgiv ugeplan” knappen. Så var ugeplanen læsbar for forældrene i skoleintra. Det smarte var også, at man kunne ændre på ugeplanen i løbet af ugen. At udgive ugeplanen gennem skoleintra var nemt. Ugeplans funktionen findes ikke i Aula. Så hvad gør en pligtsom lærer? Han laver en copy/paste fra skoleintra og sætter den op i Onenote. Onenote-delen har jeg efterfølgende delt med mine kollegaer på årgangen, så de kan skrive ind, hvad der skal arbejdes med i den kommende uge på klassen.

Efter at have lavet endnu en copy/paste af den kommende ugeplan i Onenote til Word, er det nu muligt, at jeg kan gemme filen i PDF-format. Dette er jeg nødt til, af hensyn til forældrenes mobiltelefoner. For de kan kun læse PDF-formater og ikke Microsoft-word. Denne fil kan jeg så udsende via Aula. En lang proces, som kræver lidt tid.

En anden funktion er den nye beskedfunktion i Aula. En af mine gode kollegaer skrev ud til forældrene i hendes klasse, hvor hun efterlyste æbleskiver mm. I løbet af kort tid, havde 4 forældre givet besked i en undertråd af lærerens besked, at det skulle de nok sørge for. På den måde er Aula fantastisk. Læreren lukkede herefter tråden.  

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg oplevede samme beskedfunktion i aktion. En mor skrev til sit barns klasse, at der var fundet lus i hjemmet. Det afstedførte hurtigt 23 beskeder i undertråden om, at deres barn også blev tjekket for lus. Hver gang en forældre sendte besked, modtog jeg også denne besked. På trods af at beskeden ikke var til min klasse.  

Beskedfunktionen har heller ikke den samme smarte oversigt, som vi havde i skoleintra. Jeg føler ikke, at jeg har overblikket over, hvilke beskeder jeg har modtaget. Andre gange er jeg i tvivl, om jeg har modtaget beskederne.  Det er simpelthen uoverskueligt.  (”Heldigvis” er jeg ikke den eneste som har den oplevelse!)

I skoleintra havde vi diverse dagsordner, referater og andre papirer liggende. Den funktion har vi nu liggende i Microsoft Teams. For vi kan ikke sætte papirerne i grupper, som er relevante for de specifikke lærere.

Jeg kunne godt komme med flere eksempler på Aulas udfordringer. Det kunne eksempelvis være vikardækning, ”hvem er fraværende oversigt” eller dagens skemaændringer. Tingene hænger sammen – men er også relevante, hver for sig.  

Vi er gået fra en platform til mange - alt for mange. Og det kommer ikke til at ændre sig - desværre.  

Jeg savner, kun at arbejde med skoleintra. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt