Ordblind/læsesvag
2   9

Nyt projekt skal udvikle ordblindeundervisning for børn fra udfordrede familier

Man kan godt være ordblind, samtidig med at man kommer fra en familie med store sociale problemer. Et projekt støttet af Egmont Fonden skal nu udvikle en ordblindeundervisning målrettet de dobbelt udfordrede børn.

Nationalt Videncenter for Læsning har fået næsten 4 millioner kroner i støtte fra Egmont Fonden til projektet, som gennemføres sammen med samtlige seks professionshøjskoler og 12 skoler i kommuner. I alt vil 144 børn få hjælp i løbet af projektårene fra 2020 til 2022, og bagefter skal erfaringerne så udbredes til hele landet.

Design Based Research hedder den metode, som skal skabe den form for ordblindevenlig undervisning, de pågældende børn har brug for. Deltagerne i projektet - både børn og voksne udvikler og afprøver forskellige indsatser.

Artiklen fortsætter under banneret

"Alle involverede er altså medskabere af indsatsen og oplever dermed ejerskab til projektet", forklares det på videnomlaesning.dk

Barnets familie og lærere, læsevejleder og pædagoger fra barnets skole involveres som aktive parter i projektet. Specialister fra de seks professionshøjskoler sparrer med parterne og står efterfølgende for at dele projektets metoder og resultater med landets øvrige kommuner. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.273 andre er allerede tilmeldt