Anmeldelse Letlæsning
0   22

Letlæsningsbøger med litterære kvaliteter

Bare fordi det er let at læse, behøver det ikke at være uden substans. Se bare på Mira og Zakarias.

Zakarias – og alle de andre

Fakta


Titel
Zakarias – og alle de andre

Forfatter
Naja Marie Aidt

Illustrator
Mikkel Straarup Møller

Pris
197,50

Sider
61

Serie
Læs løs

Forlag
Gyldendal


Titel
Mira elsker fredag

Forfatter
Sabine Lemire

Illustrator
Rasmus Bregnhøi

Pris
178,75

Sider
48

Serie
Læs løs

Forlag
Gyldendal

Oprindeligt blev Naja Marie Aidts populære historier om Zakarias udgivet som små selvstændige bøger i 2005, men nu har forfatteren og digteren skrevet teksten igennem, den er blevet læsepædagogisk bearbejdet, nyillustreret af Mikkel Straarup Møller og udgivet i en samlet udgave som ”Zakarias – og alle de andre” i "Læs løs"-serien fra Gyldendal. Og de fem fine og velskrevne historier er en sand nydelse at læse.

Artiklen fortsætter under banneret

De fem historier handler om ”Det store træ og Ali”, Ali er Zakarias' gode ven, når han besøger sin far, om ”Ulykken” eller rettere frygten for, at der skal ske noget, hvis man træder på mellemrummet mellem fliserne på fortovet for eksempel, ”Farmors bil” er en rød sportsvogn, som hun fræser rundt i. Farmor kalder i øvrigt Zakarias for Ole, det er lettere at huske, synes hun. ”Ferie med far” handler om en kanotur med farmand til Sverige, og i ”Zakarias mærker sin fødselsdag” bliver han 11 år og får lige det, han har ønsket sig: en mobiltelefon. Naja Marie Aidt får elegant og suverænt en masse ting flettet ind i historierne: de små mod de store, at blive væk, Zakarias' forældres skilsmisse og tiden efter med mere. Det er flot kunst i en letlæsningsbog.

”Mira elsker fredag” er en skøn lille letlæsningsbog i "Læs løs"-serien om Mira, der elsker fredag, fordi fredag betyder fridage, slik og ingen lektier. Det pinlige er imidlertid at have en mor, der køber nøddemiks, når man har venner på besøg fredag aften. Og vil Miras mor egentlig selv spise kål i stedet for chips?

Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi har fat i en god ende, når det drejer sig om at kreere en god historie om den uforlignelige og ukuelige Mira. Fin lille historie, der er værd at sætte øjnene i! "Mira 3" modtog i november Orla-prisen 2019 i kategorien ”Den hovedperson, man ikke glemmer”. Det forstår man godt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.483 andre er allerede tilmeldt