Undervisningsministeren
0   7

Pernille Rosenkrantz-Theil skal i samråd om ny pressechef

Kan en pressechef i et ministerium være politisk neutral, hvis han eller hun tidligere har været rådgiver for en socialdemokratisk politiker? Det skal flere ministre, heriblandt Pernille Rosenkrantz-Theil, svare på.

I de seneste uger har der været en hel del debat om flere af de nye pressechefer, der er blevet ansat i ministerierne efter folketingsvalget. Syv ud af de ni nye chefer har nemlig på den ene eller anden måde en forbindelse til Socialdemokratiet.

Det er blevet kritiseret af flere borgerlige folketingsmedlemmer, der mener, at det udfordrer ideen om pressecheferne som partipolitisk neutrale embedsmænd.

Artiklen fortsætter under banneret

Det gælder også Børne- og Undervisningsministeriets nye pressechef Thomas Bro Sæhl. Blandt andre har Danmarks Radio oplyst, at Thomas Bro Sæhl tidligere har været spindoktor for social- og indenrigsminister Astrid Krag, da hun var medlem af SF, og at han også en overgang har været rådgiver for daværende SF-formand Villy Søvndal.

Det har fået Venstres politiske ordfører Sophie Løhde til at indkalde Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd i børne- og undervisningsudvalget 9. januar.

"Vil ministeren redegøre for forløbet omkring ansættelsen af en ny presse- og kommunikationschef i Børne- og Undervisningsministeriet, herunder om ministeren er enig i, at det udfordrer tilliden til partipolitisk neutrale embedsmænd, når syv ud af ni presse- og/eller kommunikationschefer ansat i ministerierne efter folketingsvalget i juni måned, har en særlig tilknytning til Socialdemokratiet eller ministrene?", skriver hun i indkaldelsen.

Udover Pernille Rosenkrantz-Theil kan også skatteminister Morten Bødskov og klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen se frem til et samråd om deres nye pressechefer. Derudover har Social- og Indenrigsminister Astrid Kragh allerede afholdt et samråd omkring hendes pressechef. I alle tre tilfælde er det Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der har indkaldt til samrådene.

Kræver svar på 250.000 kroner til konsulenter  
Foruden indkaldelsen til samrådet har Sophie Løhde også stillet 26 spørgsmål til ministeren omkring ansættelsen af Thomas Bro Sæhl. 

Sophie Løhde vil blandt andet gerne vide, hvor stor en indflydelse Pernille Rosenkrantz-Theil og hendes politiske rådgiver har haft på ansættelsen af Thomas Bro Sæhl. 

Derudover er der også spørgsmål til, hvordan Pernille Rosenkrantz-Theil vil forklare at have brugt over 250.000 kroner på konsulenter og jobopslag, når Socialdemokratiet under valget lovede at spare 3 millioner kroner på konsulentbistand i stat, regioner og kommuner. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ