Pernille Rosenkrantz-Theils nye pressechef har blandt andet været spindoktor for Astrid Kragh, da hun var medlem af SF. Det svækker troværdigheden som en politisk neutral embedsmand, mener Venstres Sophie Lødhe, der har indkaldt ministeren til samråd.

Pernille Rosenkrantz-Theil skal i samråd om ny pressechef

Kan en pressechef i et ministerium være politisk neutral, hvis han eller hun tidligere har været rådgiver for en socialdemokratisk politiker? Det skal flere ministre, heriblandt Pernille Rosenkrantz-Theil, svare på.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I de seneste uger har der været en hel del debat om flere af de nye pressechefer, der er blevet ansat i ministerierne efter folketingsvalget. Syv ud af de ni nye chefer har nemlig på den ene eller anden måde en forbindelse til Socialdemokratiet.

Det er blevet kritiseret af flere borgerlige folketingsmedlemmer, der mener, at det udfordrer ideen om pressecheferne som partipolitisk neutrale embedsmænd.

Det gælder også Børne- og Undervisningsministeriets nye pressechef Thomas Bro Sæhl. Blandt andre har Danmarks Radio oplyst, at Thomas Bro Sæhl tidligere har været spindoktor for social- og indenrigsminister Astrid Krag, da hun var medlem af SF, og at han også en overgang har været rådgiver for daværende SF-formand Villy Søvndal.

Det har fået Venstres politiske ordfører Sophie Løhde til at indkalde Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd i børne- og undervisningsudvalget 9. januar.

"Vil ministeren redegøre for forløbet omkring ansættelsen af en ny presse- og kommunikationschef i Børne- og Undervisningsministeriet, herunder om ministeren er enig i, at det udfordrer tilliden til partipolitisk neutrale embedsmænd, når syv ud af ni presse- og/eller kommunikationschefer ansat i ministerierne efter folketingsvalget i juni måned, har en særlig tilknytning til Socialdemokratiet eller ministrene?", skriver hun i indkaldelsen.

Udover Pernille Rosenkrantz-Theil kan også skatteminister Morten Bødskov og klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen se frem til et samråd om deres nye pressechefer. Derudover har Social- og Indenrigsminister Astrid Kragh allerede afholdt et samråd omkring hendes pressechef. I alle tre tilfælde er det Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der har indkaldt til samrådene.

Kræver svar på 250.000 kroner til konsulenter   Foruden indkaldelsen til samrådet har Sophie Løhde også stillet 26 spørgsmål til ministeren omkring ansættelsen af Thomas Bro Sæhl. 

Sophie Løhde vil blandt andet gerne vide, hvor stor en indflydelse Pernille Rosenkrantz-Theil og hendes politiske rådgiver har haft på ansættelsen af Thomas Bro Sæhl. 

Børne- og Undervisningsministeriet brugte 260.000 på at finde en ny pressechef

Derudover er der også spørgsmål til, hvordan Pernille Rosenkrantz-Theil vil forklare at have brugt over 250.000 kroner på konsulenter og jobopslag, når Socialdemokratiet under valget lovede at spare 3 millioner kroner på konsulentbistand i stat, regioner og kommuner. 

 

Læs mere

Samrådsspørgsmål

26 spørgsmål til ministeren om pressechef ThomasBro Sæhl

Powered by Labrador CMS