Anmeldelse Skønlitteratur
0   25

Venner ved man, hvor man har

At dømme efter denne historie kan man ikke regne med de voksne, men gode venner er uforlignelige. Venner for ever!

Drengen der ville kunne noget (bare noget)

Fakta


Titel
Drengen der ville kunne noget (bare noget)

Forfatter
Bo Skjoldborg

Illustrator
Patrick Steptoe

Pris
320

Sider
78

Forlag
Forlaget Werther

Bo Skjoldborgs ”Drengen der ville kunne noget (bare noget)” handler om Magnus, der går i 4. klasse. Han er mildt sagt dårlig til både matematik, fodbold og til at gå på gløder, men en dag møder han på forunderlig vis en ”Hr. Ravn” på nettet. Den sorte fugl tilbyder at bruge alle sine magiske evner på Magnus. Og det giver et succesfuldt døgn til Magnus, der pludselig kan det hele, gøre sig usynlig og sågar score 17 mål til fodbold med mere.

Artiklen fortsætter under banneret

”Hr. Ravn” har dog – viser det sig – kun et døgn at gøre godt med, så da Magnus næste dag har tænkt sig at flyve ud fra skolens fjerde sal, er det tæt på at gå helt galt, men Magnus' gode og solidariske kammerat, Tinka, redder ham i sidste øjeblik. I øvrigt kan hun faktisk bedre lide ham, når han er almindelige Magnus.

Ingen af de voksne understøtter på nogen måde Magnus, tværtom. Forældrene er mildt sagt gjort meget dumme og grotesk uforstående. Magnus tager en grum hævn i sit store mirakeldøgn. Heller ikke læreren Petter Petter har været til stede i ret mange af psykologitimerne på seminariet. Slutningen er måske lidt (for) abrupt og fantastisk, men på sin vis pragtfuld alligevel, og det vil naturligvis være synd at fortælle, hvad den drejer sig om. 

”Drengen der ville kunne noget (bare noget)” er (ikke bare) fuld af humor, sjov, fest og ballade, for dybest set handler historien om selvtillid, selvværd og venskab. Den gode gamle feminist Gloria Steinem (født 1934) har sagt det så godt et sted: ”Selvværd er ikke alt, men intet er noget værd uden”.

Skønne illustrationer af Patrick Steptoe. Selvlæsning fra 3. klasse. Fortræffelig som højtlæsningsbog fra 2. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.106 andre er allerede tilmeldt