30.000 gratis kunstværker til undervisningen

Statens Museum for Kunst har digitaliseret det meste af sin samling og gjort den søgbar. Brug løs i din dansk-, billedkunst- eller h&d-undervisning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis det er svært at hive klassen på museum eller du har brug for et kunstprint på elevernes T-shirt? Statens Museum for Kunst har netop gjort 30.000 værker tilgængelige online, 15.000 af dem i så høj opløsning at de kan på alt fra plakater og muleposer til sofapuder og t-shirts. Værkerne findes på open.smk.dk De digitaliserede kunstværker ledsages af tekster og beskrivelser. De 30.000 digitaliserede værker kan gratis downloades og bruges af alle, da de ikke er beskyttet af ophavsretten. Det gælder eksempelvis værker af Vilhelm Hammershøi, Anna Ancher, L.A. Ring, P.S. Krøyer og mange flere. 

Visionen bag SMK Open er at gøre kunsten tilgængelig og relevant for flere danskere ved at bringe den i spil som en ressource og et redskab, man kan tage med ind i sit eget liv og bruge på sine egne vilkår.

SMK Open har satset på at skabe en brugervenlig til samlingen, som skal gøre det nemt at udforske værkerne gennem en række anderledes søgefunktioner, som blandt andet gør det muligt at søge efter bestemte motiver, værker i specifikke farver og værker, der ligner hinanden. Værkerne kan for eksempel bruges i skoleopgaver og i undervisningsmateriale.

Læs mere