Blog
0   5

Juleaktiviteten jeg altid vender tilbage til

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kender I det med, at der altid er en aktivitet, som I vender tilbage til? Den er sikkert meget banal, men måske er det derfor, den fungerer så godt, at du bruger den igen og igen? Jeg vil her dele min ’slår-aldrig-fejl juleaktivitet’, og så håber jeg, at der er nogle af jer, der kan blive inspireret og måske selv bruge den i jeres klasser her i december måned.

Foto: flickr.com/DaPuglet

Aktiviteten her kan varieres ret meget, alt efter elevgruppe, niveau og temperament. Og så er den alligevel såre simpel, kræver nærmest ikke noget forberedelse, og langt de fleste elever vil både finde den hyggelig, sjov og samtidig også lærerig. Den kan være enten skriftlig eller mundtlig, og man kan endda inkludere bevægelse i den også. What's not to like?

Version 1 – plain and simple

Eleverne inddeles i grupper á fire. Juleordene (vedhæftet herunder) smides op på skærmen i 15 sekunder og fjernes derefter igen. Ingen må notere ord ned undervejs. Nu dyster grupperne om at huske så mange af de 27 ord som muligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Ordene smides op på skærmen igen og grupperne får nu 15-20 min. til at lave en mundtlig eller skriftlig julehistorie med så mange af ordene som muligt. Historierne skal selvfølgelig til slut deles med de andre grupper.

Version 2 – movement included  

Juleordene udskrives på A3, klippes ud og hænges op forskellige steder på skolen (fx for enden af en gang). De må ikke være alt for svære at finde. Eleverne inddeles i par. Elev A binder nu sit højre ben sammen med elev B’s venstre ben (brugt evt. halstørklæder eller små rebstumper fra idræt), og på denne måde skal de nu gå op og finde så mange juleord som muligt. De må ikke medbringe papir og blyant, telefoner eller PC, men først skrive ordene ned, når de kommer tilbage til klassen. Det par, der når tiden er gået (fx 10 min.) har flest (rigtigt stavede!) ord, har vundet. Bagefter kan eleverne – som i version 1 – lave små historier med ordene.

God fornøjelse med julehyggen ude i klasserne 😊

Downloads

Juleord.pdf


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.602 andre er allerede tilmeldt