Anmeldelse

Mens vi venter på verden går under

Podcast om jordens nært forestående undergang

FN's effektive og geniale formidling af de 17 verdensmål fra 2015 har udviklet sig til at være katalysator for en eksplosion af læremidler og andre udgivelser om det påtrængende budskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I ”Mens vi venter på verden går under” får du seks vedkommende og interessante podcast med en klar, motiverende og elevvenlig speak. Den enkelte fortælling kan supplere undervisning på de ældste klassetrin i for eksempel samfunds- og naturfag, dansk og historie.

Fakta:

Titel: Mens vi venter på verden går under

Forlag: Mellemfolkeligt Samvirke

Denne serie af podcast kommer i indhold vidt omkring og behandler i alt seks temaer, der alle er koblet til et eller flere af de 17 verdensmål: om den historiske udvikling af målene – om indiske toiletter, rent vand, ligestilling og scoretricks – om plastforurening og livet i havet – om folkedrabet i Rwanda, fred og ligestilling – om fødevarer, forbrug og produktion – og endelig om opsamling samt elevernes egne muligheder for at være med i bæredygtige forandringsprocesser.

Hver fortælling varer 12-15 minutter og følges op af en god, metodisk vejledning med centrale begreber, kobling til verdensmål/delmål, praktiske oplysninger og ideer til konkrete elevaktiviteter og -produktioner.

I den metodiske del er der også link til supplerende materialer og henvisning til baggrundsviden, som eleverne selv skal læse i Staffan Landins bog ”Bliver verden bedre?” Dog er indholdet i denne bog vanskeligt for de fleste elever at læse og forstå i sin helhed, men de kan hente mange gode informationer i udpluk. Det samme gælder for link til nogle videoklip, hvoraf enkelte dog skal opdateres for at virke. Materialet leverer masser af værdifuldt stof, men det kræver et solidt planlægningsarbejde at få den enkelte fortælling sat ind i den rette sammenhæng i de enkelte fag.

De mange tilbud om sponsorerede, gratis læremidler om FN's nye mål kan være svære at overskue og ikke mindst at finde frem til, hvis de ikke tydeligt og til stadighed bliver formidlet ud til skolerne efter endt produktion. Et af stederne, du kan lede, er i UNDP's oversigt på verdensmaalene.dk/materialesamling, hvor både ”Mens vi venter på verden går under” og bogen ”Bliver verden bedre?” ligger klar til gratis brug i klassen.

Powered by Labrador CMS