Anmeldelse Samfundsfag
0   17

Podcast om jordens nært forestående undergang

FN's effektive og geniale formidling af de 17 verdensmål fra 2015 har udviklet sig til at være katalysator for en eksplosion af læremidler og andre udgivelser om det påtrængende budskab.

Mens vi venter på verden går under

Fakta


Titel
Mens vi venter på verden går under


Gratis

Forlag
Mellemfolkeligt Samvirke


I ”Mens vi venter på verden går under” får du seks vedkommende og interessante podcast med en klar, motiverende og elevvenlig speak. Den enkelte fortælling kan supplere undervisning på de ældste klassetrin i for eksempel samfunds- og naturfag, dansk og historie.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne serie af podcast kommer i indhold vidt omkring og behandler i alt seks temaer, der alle er koblet til et eller flere af de 17 verdensmål: om den historiske udvikling af målene – om indiske toiletter, rent vand, ligestilling og scoretricks – om plastforurening og livet i havet – om folkedrabet i Rwanda, fred og ligestilling – om fødevarer, forbrug og produktion – og endelig om opsamling samt elevernes egne muligheder for at være med i bæredygtige forandringsprocesser.

Hver fortælling varer 12-15 minutter og følges op af en god, metodisk vejledning med centrale begreber, kobling til verdensmål/delmål, praktiske oplysninger og ideer til konkrete elevaktiviteter og -produktioner.

I den metodiske del er der også link til supplerende materialer og henvisning til baggrundsviden, som eleverne selv skal læse i Staffan Landins bog ”Bliver verden bedre?” Dog er indholdet i denne bog vanskeligt for de fleste elever at læse og forstå i sin helhed, men de kan hente mange gode informationer i udpluk. Det samme gælder for link til nogle videoklip, hvoraf enkelte dog skal opdateres for at virke. Materialet leverer masser af værdifuldt stof, men det kræver et solidt planlægningsarbejde at få den enkelte fortælling sat ind i den rette sammenhæng i de enkelte fag.

De mange tilbud om sponsorerede, gratis læremidler om FN's nye mål kan være svære at overskue og ikke mindst at finde frem til, hvis de ikke tydeligt og til stadighed bliver formidlet ud til skolerne efter endt produktion. Et af stederne, du kan lede, er i UNDP's oversigt på verdensmaalene.dk/materialesamling, hvor både ”Mens vi venter på verden går under” og bogen ”Bliver verden bedre?” ligger klar til gratis brug i klassen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.556 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.452 andre er allerede tilmeldt