Historie
0   3

Nationalmuseet varmer op til dansk-tysk venskabsår med kæmpeudstilling

I år er det 30 år siden, Berlinmuren faldt, og 2020 er udråbt til det dansk-tyske kulturelle venskabsår. Der er mange gode grunde til at beskæftige sig med naboen mod syd i historieundervisningen, og det markerer Nationalmuseet med stor udstilling.

"Alle kender de mørke kapitler i Tysklands historie. Men Tyskland har på mange andre måder været toneangivende i vores historie og kulturarv. Det sætter vi fokus på med en imponerende udstilling, som er blevet til i samarbejde med British Museum", siger museumschef Anni Mogensen om den nye store udstilling, der slet og ret har fået navnet 'Tyskland'.

Artiklen fortsætter under banneret

Nationalmuseets udstilling om Tyskland løber frem til marts 2020 og tager de besøgende gennem Tysklands mange politiske og kulturelle forandringer. Fra det tysk-romerske rige over det mørke 20. århundrede og til murens fald.

Det sker blandt andet ved udstilling af en række genstande, der aldrig tidligere har været udstillet i Danmark. Desuden arrangeres der debatter, koncerter og filmfremvisninger.

I forbindelse med udstillingen tilbyder Nationalmuseet undervisningsforløb, der primært retter sig mod historie-, tysk og samfundsfagsundervisningen i 7.-10. klasse.

I det ene undersøger eleverne nutidens typiske forestillinger om Tyskland, mens det andet fokuserer på fem afgørende dage omkring Berlinmurens fald.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.397 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
899 andre er allerede tilmeldt