Uskolet

Julen i folkeskolen

Julemåneden er over os, og spørgsmålene begynder at melde sig ude på skolerne. Vidensdeling er svaret, så her kommer de mest frequently asked questions.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

• Ååhh, jeg elsker, elsker, ELSKER jul! Med knas og hygge og nisser og lys og alt sammen!

Super. Men husk at være lidt diskret, det er høfligst. Bare af hensyn til os, der ikke altid lige kan overskue al begejstringen.

• Øvbøv, oppyntningen nede i 3.c ligner lort, hvad skal jeg gøre?

Har godt set. Men tjek lige oppe i Solvejs klasse, det er næsten også lidt for meget.

• Det er så fin en tradition, synes jeg, at sende julekort. Men er det mon ikke nemmere at lave en hurtig liste, lige tilføje den i Aula og så få det hele klaret digitalt i ét hug?

Nok stadig hurtigst med de håndskrevne.

• Hvad synes du om min nye striksweater?

Rigtig god til dig. Også sejt med rensdyrene. Men det var det tillæg, vi skulle snakke om?

• Hørte lige nogen snakke om »vinterferie«. HVOR GÅR GRÆNSEN?? »Jul« er blevet et fyord i den politisk korrekte folkeskole, der ikke tør forsvare vores kultur og gode kristne symboler som kræmmerhuse og guirlander. Nu har de bestemt, at det ikke må hedde »juleferie«, hos de hykleriske, multikulturelle lærere, der altid lefler for de fremmede, jeg brækker mig.

Men …

• På min skrabekalender har jeg allerede fået tre juletræer! Hvor mange tror I, jeg når at få?

Ni.

• Lærerjulefrokosten. Jeg er med i det udvalg, der skal arrangere. Nogen, der ved, hvor meget snaps der blev indkøbt sidste år, og om der var noget tilovers?

Dét skulle undre.

• Fuck, nogle nice ensfarvede strømper, jeg kommer til at give min far i år.

Bare sorte igen?

• Hvordan fletter man egentlig sådan et julehjerte?

Man tager den her og så lige klipper rundt her. Så gælder det om at få fat på de her og putte den ene, prøv at se, ind under … her. Sådan. Og så bagefter, kan du se, hvis du tager fat her, så skal den her, den skal - ja, der kan du se, det sker nogle gange. Men så er det bare forfra.

• Jeg synes, det kniber med både tid og penge i år. Hvad skal jeg gøre?

Slap af, kære ven, bare slap af. Overvej eventuelt sådan en ­lysterapilampe. Godt med te og varm kakao. Måske lidt tetris. Vattæppe. Vente på maj.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.