Blog
0   1

Ny podcast om tidlige læsere

Abonner på nyt om Nationalt Videncenter for Læsning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I Nationalt Videncenter for Læsnings nye podcast fortæller forskeren Peter Heller Lützen om, hvad der kendetegner børn, der læser tidligt, hvilken betydning det har for dem og giver nogle bud på, hvordan skolen kan møde tidlige læsere.

"Jeg læste i børnehaven, sådan mest små bøger og kun med lette bogstaver". Sådan beskriver en dreng sin første oplevelse med læsning.

Nogle børn kan læse inden de starter i skole. De har ikke modtaget undervisning, det er noget, der er "kommet af sig selv". I den nye podcast fra Nationalt Videncenter for Læsning fortæller Peter Heller Lützen, forsker i centeret, om, hvad der kendetegner børn, der læser tidligt, hvilken betydning det har for dem og hvordan skolen kan møde dem.

Podcasten rummer små lydklip, hvor de børn han har interviewet i forbindelse med sin forskning, giver deres perspektiver til kende.

Hør podcasten på linket nedenfor:

Artiklen fortsætter under banneret

https://videnomlaesning.podbean.com/mf/play/pqkbda/Tidlige_L_sere_podcast_FINAL.mp3

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.253 andre er allerede tilmeldt