Hovedstyrelsesvalg 2019
3   20

Nej-siger kom ikke ind: "Medlemmerne bakker op om formandskabet"

Henrik Steffens fra Silkeborg og Kjell Nilsson fra København sagde begge nej til sidste års overenskomstresultat, og de var begge klar til at gå i konflikt, hvis ikke der kommer en arbejdstidsaftale ved de kommende arbejdstidsforhandlinger. Ingen af de to fik stemmer nok til en plads i DLF’s hovedstyrelse.

"Jeg vil samle de 11.000 nej-stemmer til seneste overenskomst op og give dem en stemme og en retning".

Sådan lød det fra Henrik Steffens fra Silkeborg, da han annoncerede sit kandidatur til DLF's hovedstyrelse på folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

Også Kjell Nilsson fra København Lærerforening ville gerne tiltrække nej-stemmerne og gjorde i sit valgoplæg meget klart, at hvis han blev valgt, ville han være klar til at gå i konflikt, hvis lærernes forhandlere og KL's forhandlere ikke lander en arbejdstidsaftale til lærerne.

"Jeg sagde nej til fortsat lov 409 i Overenskomst 18 og vil gøre det igen, hvis det bliver nødvendigt. Jeg tror, at vi på vores kongres 5. februar 2020 skal vedtage, at vi går i konflikt, hvis vi ikke får centrale arbejdstidsaftaler på det kommunale, regionale og statslige område", lød det i Kjell Nilssons valgoplæg.

Kjell Nilsson fik 15.392 stemmer, hvilket ikke var nok til at sikre ham en plads i hovedstyrelsen. Henrik Steffens var den kandidat, der fik færrest stemmer med 5.041 stemmer.

Henrik Steffens mener, at valget styrker DLF's formandskab.

"Jeg anerkender til fulde, at mit ståsted med en mere aktivistisk linje ikke har nogen gang på jord i DLF. Det vil jeg selvfølgelig respektere. Kjell Nilsson og jeg, som har stået for nej'et og har stået i opposition til formanden, er ikke kommet ind. Det er i hvert fald et vink med en vognstang om, at medlemmerne bakker op om formandskabet og den linje, der er lagt", siger Henrik Steffens.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kjell Nilsson.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ