Blog
0   1

Teknisk skole og optagelseskrav

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Husk karakterkravene til teknisk skole, når du skal føre elever i specialklasserne til eksamen.

Det vi skal være opmærksomme på, er de karakterkrav der skal til at komme på teknisk skole fx Karakteren skal her være minimum 2 i dansk og 2 i matematik. Og det gælder alle prøverne. Det er således ikke nok kun at tage læseprøven i dansk og færdighedsregning i matematik. Det er et gennemsnit af alle prøverne der tæller. Du kan finde kravene her hos undervisningsministeriet: www.uvm.dk/erhvervsuddannelser/adgang-og-optagelse/adgangskrav.

Hvis det ikke lykkes at få de karakterer på 2 må eleven omkring FGU og få dem i hus. Og så forlænges studietiden jo med et par år. Så det gælder om at få eleverne til de prøver, så de ikke skal til at tage dem efterfølgende. Men der er også mulighed for at gå til en optagelsesprøve: www.uvm.dk/erhvervsuddannelser/adgang-og-optagelse/optagelsesproeve/om-optagelsesproeverne

Artiklen fortsætter under banneret

Prøvens form er en, der skal sikre at man kan de forskellige discipliner, som prøven i folkeskolen også er. Fx for dansk er det en danskprøve med en samlet varighed på 2 timer, og den består af 3 dele:

Læsning (40 minutter)

Retskrivning (40 minutter)

Skriftlig fremstilling (40 minutter).

 

Så eleverne slipper ikke for at kunne honorere nogen minimumskrav til det faglige. Det skal vi have før øje, og arbejde mere intenst med at føre til prøverne, når de nu er et ”nødvendigt” onde.

 

Photo by René Hidalgo on Reshot

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.256 andre er allerede tilmeldt