Blog
0   1

En model til kilder og problemstilling lige til brug

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mange niendeklasser nærmer sig deres projektopgaver. Måske er de allerede i gang. Her får du en infografik, der hjælper eleverne til at forstå samspillet mellem problemstilling og kilder. Den gælder også ved kulturfagsprøven.

Jeg har oplevet det mange gange. Eleverne er gode til at finde relevante kilder. De ved, hvor de skal søge. De har styr på tingene.

Alligevel sætter de sig ved prøve eller fremlæggelse og gengiver minutiøst, hvad der står i kilderne, men de kommer ikke ind på, hvordan kilder og problemstilling hænger sammen. Hvilke svar bidrager kilden til og hvordan hænger kilderne sammen indbyrdes? Hvordan kommer man i det hele taget op på det reflektions- og analyseniveau, der skal til for at klare en projektopgave eller kulturfagsprøve godt?

Det er som bekendt ikke nok at vide, hvad der står i kilderne. De skal bringes i spil ift. problemstillingen.

Print ud til plakat

Artiklen fortsætter under banneret

Den vedhæftede model er lavet i Easelly på SkoleTube og kan printes ud til evt. plakat eller smides med i en padlet. På min arbejdsplads gør vi begge dele.

Ulempen er naturligvis, at overemne og underemne er tilpasset netop vores skole, men hvis du kan bruge grafikken til eksemplarisk at demonstrere, hvordan problemstilling og kilder hele tiden skal hænge sammen samt vise kildernes indbydes relation, er du velkommen til det.

Her er lagt fokus på kilderne. Produktet er for overskuelighedens skyld ikke nævnt på denne plakat. Det får sin egen.

Glædelig december derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.473 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.057 andre er allerede tilmeldt