Naturfag
0   2

Invitation til dialog om Naturvidenskabens ABC

Lærere med lyst til at kvalificere Naturvidenskabens ABC får mulighed for at deltage i et debatmøde i København 22. januar eller i Aarhus 29. januar 2020. Undervisningsministeriet og professor Anja C. Andersen, formand for ekspertgruppen, inviterer.

Som et led i den nationale naturfagsstrategi afleverede en ekspertgruppe sine anbefalinger til Naturvidenskabens ABC i foråret 2019. Ekspertgruppen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) inviterer nu til en debat om de valg og anbefalinger, som ekspertgruppen har foretaget. Ideen er at drøfte og kvalificere valgene i en dialog med praktikere, vidensmiljøer og interesserede fagfolk, skriver de i invitationen.

Børne- og Undervisningsministeriet forventer, at Naturvidenskabens ABC kan udgives i 2020 med tilhørende progressionsbeskrivelser, som kan omsættes i undervisningspraksis på de forskellige uddannelsestrin, skriver de i invitationen. Den er også sendt til formændene for de faglige foreninger i fysik/kemi, biologi og geografi.

Anbefalingerne til Naturvidenskabens ABC er bygget op omkring 10 grundlæggende naturvidenskabelige erkendelser og en række kernefaglige nedslagspunkter. De indeholder også en række cases, som er udarbejdet som inspiration til, hvordan lærerene kan inddrage eksempler og fortællinger med et naturfagligt udgangspunkt.

I København foregår mødet onsdag den 22. januar kl. 15.00-17.00 i Børne- og Undervisningsministeriet, Færøsk Pakhus, Frederiksholms Kanal 21, 1220 København K. I Aarhus er det onsdag den 29. januar kl. 15.00-17.00 på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Tilmelding sker ved at sende en mail til sidsel.hansen@stukuvm.dk senest fredag den 10. januar 2020. Angiv navn, titel og organisation, samt om du ønsker at deltage i dialogmødet i København eller i Aarhus.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt