Graf om tyngdekraft og planeter fra Naturvidenskabens ABC

Invitation til dialog om Naturvidenskabens ABC

Lærere med lyst til at kvalificere Naturvidenskabens ABC får mulighed for at deltage i et debatmøde i København 22. januar eller i Aarhus 29. januar 2020. Undervisningsministeriet og professor Anja C. Andersen, formand for ekspertgruppen, inviterer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som et led i den nationale naturfagsstrategi afleverede en ekspertgruppe sine anbefalinger til Naturvidenskabens ABC i foråret 2019. Ekspertgruppen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) inviterer nu til en debat om de valg og anbefalinger, som ekspertgruppen har foretaget. Ideen er at drøfte og kvalificere valgene i en dialog med praktikere, vidensmiljøer og interesserede fagfolk, skriver de i invitationen.

Faglige foreninger: Naturvidenskabens ABC god til inspiration

Børne- og Undervisningsministeriet forventer, at Naturvidenskabens ABC kan udgives i 2020 med tilhørende progressionsbeskrivelser, som kan omsættes i undervisningspraksis på de forskellige uddannelsestrin, skriver de i invitationen. Den er også sendt til formændene for de faglige foreninger i fysik/kemi, biologi og geografi.

Blog: Naturvidenskabens ABC - sommerferielæsning for dig?

Anbefalingerne til Naturvidenskabens ABC er bygget op omkring 10 grundlæggende naturvidenskabelige erkendelser og en række kernefaglige nedslagspunkter. De indeholder også en række cases, som er udarbejdet som inspiration til, hvordan lærerene kan inddrage eksempler og fortællinger med et naturfagligt udgangspunkt.

Blog: Naturvidenskabens ABC - Prestige eller praksisændrende?

I København foregår mødet onsdag den 22. januar kl. 15.00-17.00 i Børne- og Undervisningsministeriet, Færøsk Pakhus, Frederiksholms Kanal 21, 1220 København K. I Aarhus er det onsdag den 29. januar kl. 15.00-17.00 på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Tilmelding sker ved at sende en mail til sidsel.hansen@stukuvm.dk senest fredag den 10. januar 2020. Angiv navn, titel og organisation, samt om du ønsker at deltage i dialogmødet i København eller i Aarhus.

Læs mere

Læs Naturvidenskabens ABC