Blog
0   8

Udveksling på læreruddannelsen - nu også i matematik

Abonner på nyt om Fra matematik-læreruddannernes perspektiv i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et studieophold i løbet af uddannelsen til lærer kan ikke blot bidrage med en større international og interkulturel indsigt. Det kan også udvide ens faglige horisont og styrke ens personlige udvikling. På Københavns Professionshøjskole er der mulighed for at læse det 5. semester i udlandet og nu er det også blevet muligt for matematikstuderende at komme til Norge allerede på 3. semester.

I 2017 blev den daværende læreruddannelse på UCC (nu Københavns Professionshøjskole) kontaktet af Högskolen på Vestlandet (HVL) i Bergen. Nordmændene tilbød deltagelse i et toårigt projekt (NOTED) vedrørende samarbejde om udveksling af matematikstuderende mellem de to adresser.

På normalvis har vores lærerstuderende først mulighed for at komme på et udvekslingsophold på 5. semester. Linjefaget i matematik vil for de flestes vedkommende være blevet afsluttet efter 4. semester og de studerende, der derfor vælger at tage på et udvekslingsophold, vil ikke kunne gøre dette i matematik.

Vi så dette, som en oplagt mulighed for at tilbyde vores lærerstuderende et mere internationalt perspektiv på matematikfaget og det at undervise i matematik i grundskolen.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Muligheden fandtes ikke - den skulle skabes

I december 2018 tog jeg sammen med to kollegaer til Bergen for at undersøge muligheden for udveksling. Det blev hurtigt tydeligt, at strukturen for vores læreruddannelser er meget forskellig. I Danmark er læreruddannelsen en professionsbacheloruddannelse, mens læreruddannelsen i Norge er en femårig masteruddannelse.

Muligheden lå ikke lige for, denne mulighed skulle skabes. Dette opnåede vi ved at sammenholde vores terminologier, analysere uddannelsernes struktur, indhold og mål og gennem fælles didalog.  Som resultat fik vi sammensat en model for vores danske lærerstuderende med specialisering i udskolingsmatematik.

 

3. semester i Norge

På denne særordning er det nu muligt for vores matematikstuderende at fordybe sig i to norske matematikkurser inden for perspektiver på matematikfaget, problemløsning samt handlekompetence i matematik. Dertil praktik og indblik i den norske grundskole. Der kan søges Erasmus-midler til dette ophold.

I dette semester benytter den første danske studerende sig af denne unikke mulighed og vil varmt anbefale det til andre.

Vi arbejder i øjeblikket på at sammensætte en tilsvarende model for matematikindskoling, der grundet den norske struktur kræver lidt mere kreativitet. Heldigvis har vi fortsat masser af gåpåmod.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.178 andre er allerede tilmeldt