Blog
1   14

Lærerens juleevangelium 2019

Abonner på nyt om Allan Jørgensen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Drive, passion og kald er blevet erstattet af undersøgelser og tests. Aldrig før har der været SÅ mange tests og undersøgelser på et efterår som dette. Og det er vel at mærke EFTER et regeringsskifte. Ingen jul uden juleevangelium.

”Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra afdelingslederen om at afholde en tilbundsgående undersøgelse af hele ottende klasse. Det var den syvende undersøgelse fra afdelingslederen dette efterår. Og alle stoppede undervisningen og jog eleverne til tasterne for at lade sig undersøge, i hvert sit klasselokale. Også 8T slap alt, hvad de endelig måtte have oplevet af flowundervisning og stirrede tomt og bevidstløst ind i skærmene, mens mening, viden og dannelse atter forlod dem. Og mens de sad dér, kom tiden, da den nye undervisningsminister skulle vise, at én ny var kommet til roret, så hun sløjfede symbolsk den gamle nationale test og opfandt en ny, for der var ikke tillid til lærernes egen formåen i herberget.

I den samme egn var der unge mennesker, som skulle gøre en forskel for eleverne, så de holdt vagt om dannelsen på seminariet. Da stod sandheden om lærerjobbet frem for dem, og ministerens symbolpolitik strålede om dem, og de blev grebet af stor frygt. Men den erfarne lærer sagde til dem: "Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folkeskolen: I dag er der født jer et frirum; Det er evnen til at tænke selv. Og dette er tegnet, I får: I skal finde en lærer, som er tilpas uinteresseret i undersøgelserne og som kan bagatellisere testene for eleverne. Og med ét var der sammen med læreren en himmelsk hærskare, som lovpriste friheden og sang: “Ære være Rosenkrantz-Theil i det højeste og på jorden! Fred til lærere og elever med dit velbehag!”

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.056 andre er allerede tilmeldt