Debat
17   57

Jeg vælter rundt i pynt, karton-bestillinger og pseudo-snak

Som nyuddannet ung lærer og med et teoretisk gå-på-mod kan det være demotiverende at ramme virkeligheden i indskolingen. Hverdagssnakken og de ugentlige team-møder er drænende og demotiverende.

* Debatindlægget er et udtryk for skribentens egne holdninger og 3-års-praksiserfaringer.

 

"I har altså en kedelig dør hos jer". En opmærksom pige fra 2. klasse konfronterer mig mine manglende kreative evner - og jeg må hurtigt sande, at ja; vi har en kedelig dør. I hvert fald sammenlignet med klassedørene rundt omkring i bygningen.

Ved siden af mit klasseværelse er indskolingsdørene sirligt pyntet med regnbuefarvede delfiner og glatte laminerede ugler påsat børnenes ansigter. "Fuck Pinterest", tænker jeg for mig selv. 

Artiklen fortsætter under banneret

Til formiddagsmødet med 1. klasse-sporet diskuterer vi hverken klasserumsledelse eller didaktik. Det er en by i Rusland. I stedet står den på praktiske gøremål; hvem har styr på sangene til næste uge? Har vi mere lim på depotet? Ved vikaren mon, at Sanne har 12’er-gårdvagt senere? Og sådan fortsætter det hver tirsdag.

 

For mit vedkommmende er klasserumsledelsesdiskussionerne forblevet i lokalerne på læreruddannelsen. Som ung, nyuddannet og med et teoretisk gå-på-mod har jeg på 3 år overværet flere Lyreco- og andre pesudo-snakke end det, som vi lærere i virkeligheden bør interessere os for med den største stolthed; klasseledelse, didaktik og relationskompetence.

Men de fagrelevante tanker må jeg indtil videre holde for mig slev. Og måske gør det slet ikke noget? For omme bag den kedelige klassedør sidder glade, nysgerrige og top-motiverede elever. 

 

Hils i lamineringslokalet!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
310 andre er allerede tilmeldt