Blog
0   10

Global fransklærerdag

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den franske præsident Emmanuel Macron har indstiftet en dag, der hædrer fransklærere over hele kloden.

I går var en festdag. Den franske præsident Emmanuel har indstiftet en dag, der hædrer alle fransklærere i alle uddannelsessystemer over hele kloden. Det er ikke ofte, at fransklærere i Danmark føler sig set og selv ikke hædret. Men det blev vi i går på Den Franske Ambassade, hvor fransklærere var blevet inviteret til at deltage i festligheder i København eller i Aarhus.

Og det blev en festdag med spændende indlæg og samtaler om fagenes innovative indholdssider. Ikke mindst er det en dejlig nyhed at få at vide, at 45% af alle elever i København tilvælger fransk på 5. klassetrin. Det fortæller givetvis meget om den flersprogede og flerkulturelle befolkningssammensætning her, men fortæller også om en kommune der sætter pris på at udfolde en sproglig mangfoldighed gennem udbud af såvel fransk som tysk som 2. fremmedsprog.

Det vil være godt, hvis alle kommuner i Danmark kigger på København som en rollemodel og ikke mindst, hvis de tager ansvar og udvikler både en lokal sprogpolitik og i KL-regi en national sprogpolitik, der sikrer alle elever i den danske folkeskole de samme muligheder som i København.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.039 andre er allerede tilmeldt