Blog
0   5

Blandede nordiske bolsjer

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En antologi om forskning og formidling af nordisk børnelitteratur ligger nu frit tilgængelig på nettet. Og der er velsmagende bolsjer imellem.

Forleden landede antologien, PÅ TVÆRS AF NORDEN, i min indbakke. Den er resultat af et seminar, som sekretariatet for Nordisk Råds litteraturpriser blev afholdt på Schæffergården. Målet er, at seminaret og antologien kan være med til opbygning af netværk, vidensdeling, inspiration, kommunikation på tværs af faggrupper (forskning, formidling, forfattere, forlæggere)  i det nordiske børne- og ungdomslitteraturmiljø. Og selv om målgruppen siges at være forskere,  forfattere, formidlere og forlægger, børnebogsinstitutter, journalister, litteraturcentre fra det nordiske børne- og ungdomslitteraturmiljø, så er der efter min opfattelse noget at komme efter for den almindeligt interesserede dansklærer. Antologien beskrives i introduktionen som en slags blandede bolsjer, og ganske rigtigt, her er noget for enhver smag. Jeg selv nød mest en artikel af Anna Klarskov Skyggebjerg om børnepoesiens sanselighed og en samtale om den nordiske billedbog.  På tværs af Norden: Nye tendenser i børne- og ungdomslitteratur med nedslag i forskning og formidling, publiceret her og kan hentes frit:

urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:norden:org:diva-5811                                                                                                                                                                           

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.236 andre er allerede tilmeldt