Folkeskolereform
24   24

Minister: "Tilbage til kerneopgaven: Børnene skal lære at læse"

"Jeg har ikke været minister så længe, men jeg og mit parti bærer også et ansvar, og jeg vil lægge mig i selen for, at fagligheden bliver løftet hos børnene", siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i forbindelse med, at resultaterne i de nationale test er gået tilbage.

"Der har været uro og brugt mange kræfter på forandringer efter folkeskolereformen. Nu skal vi sammen med lærerne og forældrene finde sammen om det, der løfter vores børn fagligt. Fokus har været andre steder. Nu skal vi tilbage til kerneopgaven: børnene skal lære at læse", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i dag i en pressemeddelelse. Hun har netop præsenteret den femte og sin første statusredegørelse for folkeskolereformen og kan konstatere, at ingen af reformens mål er indfriet. I de nationale test i læsning ses nu en tilbagegang over flere år.

"Resultaterne for læsning er stærkt bekymrende. Det er simpelthen ikke i orden, at knap hver tiende elev i 8. klasse klarer sig dårligt i læsning. Her har vi et stort socialt problem, som risikerer at følge de her børn resten af livet - med de negative konsekvenser det får for resten af samfundet", siger hun og henviser til den treårige læseindsats med fokus på læselyst, som hendes forænger Merete Riisager sammen med forligspartierne iværksatte efter en lige så trist statusredegørelse sidste år.Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.664 andre er allerede tilmeldt