Teknologiforståelse
0   17

Podcast: Teknologiforståelse – det nye fag på skemaet

En ny forsøgsordning skal føre frem til teknologiforståelse som et obligatorisk fag i folkeskolen, der skal være med til at danne eleverne. Hør en lærer og en lektor i medievidenskab fortælle om faget.

Et nyt fag har lagt sig mellem matematik og billedkunst på skoleskemaet. Teknologiforståelse, der de næste tre år skal testes af danske folkeskoleklasser, skal blandt andet lære elever om kodning af robotter og principper bag teknologi. Forsøget bliver testet på tværs af alle folkeskolens klassetrin. 

Da Undervisningsministeriet i 2018 lancerede planen om teknologiforståelse som obligatorisk fag på skemaet i folkeskolen, var mange skoler interesserede i at tage del i det tre år lange forsøg.

143 skoler søgte om at være med, og i oktober 2018 blev 46 skoler fordelt på 32 kommuner valgt til at tage del i projektet. En af de skoler, der kom med i forsøget, er Østervangskolen i Hadsten.

Anne Ørskov, der underviser i teknologiforståelse på Østervangskolen, lægger et stort fokus på, at faget er med til at danne eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er Jesper Tække, der er lektor i medievidenskab på Aarhus Universitet, enig i. Han har forsket meget på området og understreger, at det er en nødvendighed, at man allerede har fokus på teknologiforståelse i folkeskolens laveste klassetrin.  

Hør hvad Anne Ørskov og Jesper Tække har at sige om teknologiforståelse som fag i folkeskolen herunder: 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.082 andre er allerede tilmeldt