Blog
0   3

Valg af kongresdelegerede for fraktion 4

Abonner på nyt om Fraktion 4 - pensionisterne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Opstilling af kandidater

På fraktion 4’s årsmøde den 6.-7. februar 2020 vælges de ti kongresdelegerede for perioden 1. april 2020 til 31. marts 2022.

Alle medlemmer af fraktion 4 kan opstille til valget, men som regel er det personer, der i forvejen er involveret i pensionistarbejde i foreningen, der stiller op.

Artiklen fortsætter under banneret

På opslaget fra Folkeskolen nr. 17 side 40 (se ovenfor) kan du læse, hvad du skal gøre for at blive opstillet.

Indtil nu har det ofte været medlemmer af de forpligtende kredssamarbejders pensionistfora, der vælges som kongresdelegerede. De får derved mulighed for at fungere som bindeled mellem det lokale arbejde i deres lokalområde og årsmødet så vel som fraktion 4’s hovedstyrelsesmedlem.

Det kan bare ikke gå helt op. Der er 11 forpligtende kredssamarbejder og der er ti pladser i kongressen, og det er heller ikke formaliseret på nogen måde, i og med det er årsmødet, der vælger de kongresdelegerede.

På årsmødet i februar i år blev det fra flere sider foreslået, at vi skal arbejde på at de kongresdelegerede fremover vælges i de forpligtende kredssamarbejder. Derfor skal der så også arbejdes på at få 11 pladser i kongressen.

Men det er ikke noget, der er enighed om. Dels er der pensionistfora, hvor der ikke er nogen, der er interesseret i foreningsarbejde på det plan. Dels er der andre pensionistfora, hvor der er flere end én, der er levende interesseret i foreningsarbejdet og gerne vil være kongresdelegeret. Ved valget af delegerede i 2018, var det et pensionistforum, der ikke fik valgt nogen, selv om de havde en kandidat til posten.

Det er ikke umiddelbart let at gøre alle tilfredse, så indtil videre fortsætter det med den procedure, der gælder nu. Jeg forestiller mig, at det nok er en problematik, vi tager op igen.

Men altså. Nu gælder det valget for de kommende to år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
560 andre er allerede tilmeldt