Blog
0   3

Jul på PLC

Abonner på nyt om Helle Rahbek i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sig nærmer den søde juletid. Hvordan og hvad skal vi lave på PLC i den anledning?

Vi har gennem alle de år, jeg har været på skolebiblioteket, - og nu på PLC lavet forskellige julekonkurrencer og udstillinger. Hvert år sidder vi og mangler idéer og søger hist og pist. Der findes mange rigtigt gode forslag til digitale julekalendere og juleaktiviteter på diverse fagportaler og på skoletube, men jeg synes disse er til klassebrug. Her kommer nogle ideer, som vi har brugt de sidste år:

Vi laver hver år et juletræ af kasserede bøger. Træet bliver pyntet med både lys og stjerne og lyser dejligt op i julemåneden.

I år består PLCs julekonkurrence i, at vi har funder forskellige bogforsider og har lavet ugeopgaver. Vi har lavet et eksempel, der består af bøgerne: Gummi Tarzan, Skammerens datter, Pippi, Antboy og Harry Potter. Opgaven hedder: Hvad har hovedpersonerne til fælles? Svarene er her: De har magiske evner De øvrige uger er svarene: Samme navn på hovedperson, samme forfatter, hovedpersonen har ingen forældre, hovedpersonen er et dyr – så handler det blot om for jer at finde bøger i jeres samling der passer ind.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har også et år haft børnebilleder af lærerne, hvor vi har sat en lille nissehue på. Eleverne skule så gætte hvem der var på billedet, når vi åbnede dagens låge.

Kalender med QR koder, der indeholder ledetråde. En ny opgave hver uge, Fx skal eleverne finde frem til svaret Vitello ved hjælp af følgende ledetråde: Hovedpersonen findes i mange bøger Spiser tit spaghetti med riveost Har en hemmelig kæreste Kender også en møgunge   Præmierne er naturligvis altid en bog – enten til eleven eller til oplæsning i klassen.

Jeg har vedhæftet et par eksempler til fri afbenyttelse. God fornøjelse!  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
415 andre er allerede tilmeldt