Blog
0   4

Nye digitale prøver i naturfagene til sommer

Abonner på nyt om Ulla Hjøllund Linderoth i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De har været undervejs længe, men nu er det ganske vist. De nye kompetencebaserede digitale prøver i fagene er nu vedtaget. Tidsrammen udvides til en time, og eleven har mere tid til opgaveløsning.

I Regeringens Naturvidenskabsstrategi fra marts 2018 blev det annonceret, at de digitale prøver i geografi, biologi og fysik/kemi ville blive styrket og prøve eleverne fagligt mere i bredden og i dybden. Siden har vi i Opgavekommissionen for naturfag arbejdet på en form, som nu er vedtaget, og som er gældende for de elever, der skal til prøve til sommer.

Kompetencebaserede digitale prøver

For at lave en tættere kobling mellem fællesprøven i naturfag og de digitale udtræksprøver i naturfagene, arbejdes der nu ud fra samme vurderingskriterier. De digitale prøver består af kompetencebaserede opgaver. Prøven er delt i tre temaer og fokuserer på henholdsvis undersøgelseskompetence, modelleringskompetence og perspektivering og argumentation. Temaerne har naturligvis et fagligt relevant afsæt, som tilsammen kommer bredt omkring i færdigheds- og vidensområderne for de enkelte fag.

Videoer og animationer

Artiklen fortsætter under banneret

I de nye prøver optræder i nogle opgaver videoer og animationer. På den måde er det muligt at arbejde mere virkelighedsnært med undersøgelser og anvende andre typer af modeller end i den hidtidige prøve.

Eleverne vil opleve, at opgavetyperne er de samme som tidligere, men med ovenstående vil prøven have et andet afsæt og helt tydeligt være styrket.

Eksempelsæt som forberedelse til sommer

Der er udviklet et eksempelsæt i hvert fag. Disse vil snart være tilgængelige for skolerne, så elever og lærere kender til formen, før prøven til sommer. Elever, der går til prøve december/januar går op efter den gamle prøve.

Link til prøvebekendtgørelsen: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=211196&fbclid=IwAR3E5Ww3r2xYSjGsbl24hq9bACjziBXxLrKfgrXIt7vvkM76Wl85vtZHSBA#id441fe2ee-13ce-4486-ae4b-942b721eb697


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.676 andre er allerede tilmeldt