Blog
0   2

Børnekonventionen

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag fylder FN´s børnekonvention 30 år. Det fejres med afholdelse af Red Barnets børnerettighedsdag på flere skoler i Danmark.

 

Det farvestrålende pap ligger i bunker på det store gruppebord. Sakse, lim og de gode skrivetuscher ligger lige ved siden af. Men der går lige lidt, før eleverne må kaste sig over dem. Først skal de høre og læse om børns rettigheder og derefter skal de diskutere, hvad og hvordan børnerettigheder ser ud i deres optik. Herefter skal de designe deres egen plakat, som efterfølgende udstilles på gangene på skolen.

Ambassadørskole

Jeg har været på rundtur i overbygningen på min skole i dag. Brårup Skole er ambassadørskole for Red Barnet, så vi afholder børnerettighedsdag en gang om året.

Artiklen fortsætter under banneret

I 9. har man valgt at lave fire værksteder med de fire emner, Red Barnet har lavet materiale til på deres (gratis) hjemmeside.

Det første emne er ”din stemme” og handler om, at alle børn har lov at kæmpe for de ting, der er vigtige for dem. I emnet indgår rettigheder og pligter ved at have ytringsfrihed. Eleverne skal i grupper finde frem til sager, der er vigtige at kæmpe for. De skal vælge, hvilken der er vigtigst, og som gruppe lave et pitch, som de skal præsentere for de andre. Øvelse to handler om sprog. Hvordan taler man til hinanden, og hvordan skriver man på nettet. Øvelserne indeholder mange gode elementer, vi også øver i religionsfaget. Det at argumentere for egne holdninger, kunne sætte sig ind i andres tanker og at kunne debattere på et sobert niveau.

De arbejder også med plakatøvelsen samt det sidste emne, som handler om tryghed – retten til at vokse op uden vold og retten til at trives.

Afsæt for undervisning

En dag som denne giver et godt afsæt for den videre fagfaglige undervisning i religion, historie og samfundsfag. Menneskerettighederne og Grundlovens frihedsrettigheder bliver nemmere at forstå og debattere, når man har arbejdet med børnerettighederne i øjenhøjde.

Børn har rettigheder og det er vigtigt, de ved det. God Børnerettighedsdag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.006 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.397 andre er allerede tilmeldt