Historie
1   1

Statens Museum for Kunst sætter fokus på guldalderen

Københavns bombardement i 1807 og den 2. slesvigske krig i 1864. Det er de to tidsmæssige yderpunkter i den periode, Statens Museum for Kunst inviterer udskolingslærere til arbejde med i sammenhæng med en stor guldalder-udstilling.

Frem til den 8. december løber udstillingen 'Dansk guldalder - Verdenskunst mellem to katastrofer' af stablen på Statens Museum for Kunst i København. Der er tale om den største udstilling om den danske guldalder nogensinde.

Om formiddagen er der en række dialog- og øvelsesbaserede undervisningsforløb målrettet folkeskolens historie- og billedkunstundervisning.

Undervisningsforløbet på museet består af samtaler om udvalgte værker, miniforedrag og performative opgaver, eleverne selv skal løse.

Temaerne er blandt andet familieliv og Københavns rolle i perioden, hvor der trækkes tråde til, hvordan de samme temaer påvirker vores liv i dag.

Artiklen fortsætter under banneret

Desuden har museet udarbejdet et såkaldt samtalekit, man som lærer kan bruge til at arbejde med guldalderen i sin undervisning.

Det består af 40 kort, der har fokus på, hvad man i dag kan lære af opblomstringen i kunst, dannelse og demokrati i første halvdel af 1800-tallet.

Perioden blev blandt andet tegnet af H.C. Andersen, C.W. Eckersberg, Bertel Thorvaldsen, Søren Kierkegaard og H.C. Ørsted.

Endelig har Statens Museum for Kunst udarbejdet en podcast, hvor radio- og dokumentarprocucent Helle Solvang giver en 17 minutter lang lynindføring i guldalderen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.534 andre er allerede tilmeldt