Fagbladet Folkeskolen
0   88

Thorkild Thejsen fylder 75 år

Den tidligere chefredaktør for fagbladet Folkeskolen og initiativtager til og projektleder for Lærerprofession.dk, Thorkild Thejsen, fylder 75 år i dag.

Thorkild Thejsen stod i spidsen for lærernes fagblad fra 1987 til begyndelsen af 2010. Han er uddannet lærer, men havde arbejdet som journalist på redaktionen i fire år, før han overtog ledelsen af bladet, der engang udkom én gang om ugen.

I 2002 blev han ramt af den lammende sygdom Guillain-Barré Syndrom, men efter et langvarigt genoptræningsforløb vendte han tilbage til redaktørstolen, ind til han gik på pension i 2010, og Hanne Birgitte Jørgensen blev chefredaktør.

Artiklen fortsætter under banneret

Siden dengang har han blandt andet skrevet en bog om DLF og folkeskolen fra 1960'erne til i dag, interviewet en stribe lærere til ministeriets 200-års hjemmeside samt ikke mindst opfundet og ledet Lærerprofession.dk, som i fredags prisbelønnede de bedste projekter fra læreruddannelsen og den pædagogiske diplomuddannelse for lærere.

For 10 år siden tog lærer, redaktør med mere Erik Schmidt initiativ til et festskrift for Thorkild Thejsen. I festskriftets leder beskrev Schmidt Thejsen således:

"Thorkild Thejsen har ikke noget imod at påtage sig opgaven som den ubestikkelige redaktør, der er lige gode uvenner med alle. Redaktionelt har hans største bedrifter været at holde fagbladet levende med sit øje for det aktuelle indhold og den skarpe vinkel, at insistere på den journalistiske frihed og kvalitet og at stimulere den demokratiske debat ved at give læserbrevsstoffet højstatus. Det har givet høje læsertal og stor troværdighed".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

De bedste professionsbachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.249 andre er allerede tilmeldt
INDSTIL DE BEDSTE PROJEKTER

Lærerprofession.dk offentliggør hvert år udvalgte bachelor- og diplomprojekter fra skoleområdet, så studerende og undervisere kan hente inspiration til, hvordan gode projekter ser ud.

Som eksaminator eller censor skal du inden onsdag 19. august indstille de projekter, som er originale, inspirerende og kan være med til at udvikle lærerprofessionen og skolen.

Indstillingsskema