Debat
0   156

Ud af andedammen

Den nyeste internationale læseundersøgelse viser, at konklusionen i Jan Mejdings rapport 'Den grimme ælling og svanerne' (august 1994) overhovedet ikke holder. Konklusionen var allerede i 1994 et historisk falsum, idet der overhovedet ikke var data, der kunne underbygge den påståede udviklingsteori, og med OECD's Pisa-undersøgelse er Jan Mejdings udviklingsteori en død and.

Undervisningsministeriet havde til brug ved Pisa-pressemødet den 4. december 2001 fremlagt en matematisk figur, der mere end mange ord forklarer, at Finland er det land, vi har brug for at forske nøjere i. Figuren viser, at i alle de nordiske lande klarer elever fra 'hjem med bogreol' sig forholdsvis godt i læsning. Men figuren viser også, at læseniveauet (gennemsnitlig) hos danske unge med veluddannede forældre svarer til læseniveauet (gennemsnitlig) hos finske unge med forældre med syv års skolegang.

Artiklen fortsætter under banneret

Danskfagets udvikling er blevet hæmmet af syv års hængedynd. Det er de tusind søers land, der kan bringe os ud af andedammen.

Birgitte Borgen Marcussen

Gentofte


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ