Debat
0   144

Amnesti til karensramte

Hovedstyrelsen har på sit møde den 13.-14. november givet dispensation fra karensbestemmelserne til alle, der har meldt sig ind i foreningen senest den 31. december 2001.

Det giver mig anledning til stor undren.

Artiklen fortsætter under banneret

Kongressen behandlede i oktober et forslag fra mig om at give 'karensramte' nyuddannede lærere dispensation fra karensbestemmelserne hvad angår ret til konfliktstøtte under en eventuel konflikt i forbindelse med Overenskomst 02.

Det affødte et meget langt indlæg fra Karsten Holst om Lærerstuderendes Landskreds' (LL) arbejde på seminarierne, så man måtte få den opfattelse, at mit forslag ville undergrave LL's fremtidige arbejde. I stedet blev der givet tilsagn om, at alle nyuddannede enkeltpersoner, der søgte dispensation fra karensbestemmelserne, ville få det. Det var den generelle dispensation i mit forslag, der var problemet.

Nu har hovedstyrelsen så vedtaget en generel dispensation, der går langt videre end mit forslag - hvad angår både indhold og personkreds.

Jeg kan godt se, at det indgår i en strategi for at få udmeldte skoleledere til at 'komme tilbage', og at der ikke kan gøres forskel på medlemmerne. Og den strategi er jeg enig i.

Men jeg synes, at denne udmelding gør debatten på kongressen meningsløs. Hvad skulle det til for?

Jørn Kokkendorff

Svar

Det er rigtigt, at hovedstyrelsens beslutning på nogle områder går videre end dit forslag på kongressen. Men beslutningen er også affødt af andre problemstillinger end dit eget forslag - og ordningen er jo ment som en overgangsperiode.

De tilsagn, der blev givet på kongressen under debatten om dit forslag, om at se positivt på ansøgninger om fritagelse for karens ved en eventuel konflikt gælder selvfølgelig stadig.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen