Debat

Amnesti til karensramte

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen har på sit møde den 13.-14. november givet dispensation fra karensbestemmelserne til alle, der har meldt sig ind i foreningen senest den 31. december 2001.

Det giver mig anledning til stor undren.

Kongressen behandlede i oktober et forslag fra mig om at give 'karensramte' nyuddannede lærere dispensation fra karensbestemmelserne hvad angår ret til konfliktstøtte under en eventuel konflikt i forbindelse med Overenskomst 02.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det affødte et meget langt indlæg fra Karsten Holst om Lærerstuderendes Landskreds' (LL) arbejde på seminarierne, så man måtte få den opfattelse, at mit forslag ville undergrave LL's fremtidige arbejde. I stedet blev der givet tilsagn om, at alle nyuddannede enkeltpersoner, der søgte dispensation fra karensbestemmelserne, ville få det. Det var den generelle dispensation i mit forslag, der var problemet.

Nu har hovedstyrelsen så vedtaget en generel dispensation, der går langt videre end mit forslag - hvad angår både indhold og personkreds.

Jeg kan godt se, at det indgår i en strategi for at få udmeldte skoleledere til at 'komme tilbage', og at der ikke kan gøres forskel på medlemmerne. Og den strategi er jeg enig i.

Men jeg synes, at denne udmelding gør debatten på kongressen meningsløs. Hvad skulle det til for?

Jørn Kokkendorff

Svar

Det er rigtigt, at hovedstyrelsens beslutning på nogle områder går videre end dit forslag på kongressen. Men beslutningen er også affødt af andre problemstillinger end dit eget forslag - og ordningen er jo ment som en overgangsperiode.

De tilsagn, der blev givet på kongressen under debatten om dit forslag, om at se positivt på ansøgninger om fritagelse for karens ved en eventuel konflikt gælder selvfølgelig stadig.

Anni Herfort

formand for DLF