Debat

Vi har brug for en Lederforening

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad mig begynde med at erklære mig enig med Allan Kristensen, Lederforeningen, når han i Folkeskolen nummer 49 skriver: 'Vi har brug for en forening, der uden tøven repræsenterer lederne, der forstår og erkender ledernes arbejdsvilkår, der ved en eventuel konflikt mellem leder og lærer stiller sig entydigt på lederens side'.

Derfor var det nogle vigtige og væsentlige ændringer, kongressen besluttede om ledernes organisatoriske placering.

Udgangspunktet for Lederforeningen, i bestræbelsen for at få gennemført de nødvendige organisatoriske ændringer, har været at finde en model, der fastholdt ledergruppen som medlemmer af DLF og samtidig skabte plads og respekt for de særlige vilkår og den særlige rolle, som ledergruppen har.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lederforeningen mener, at ledergruppens interesser bedst bliver varetaget med en stærk og forhandlingsberettiget organisation i ryggen, og at den vigtigste ledelsesmæssige opgave og udfordring for ledergruppen, nemlig den fælles udvikling af folkeskolen, bedst løftes i tæt dialog med folkeskolens ansatte.

Ledernes organisatoriske placering i DLF skal derfor sikre, at ledersynspunkter og ledervinkler er synlige og mærkbare i debatten.

Lederforeningen er, med kongressens beslutninger, samtidig sikret den nødvendige organisatoriske selvstændighed, der giver foreningen mulighed for at udtrykke selvstændige ledersynspunkter og at yde Lederforeningens medlemmer støtte og rådgivning i alle forhold vedrørende ledelsesopgaven. Det gælder selvfølgelig også i forhold, hvor der er modstridende opfattelser eller holdninger mellem leder og medarbejder. Den organisatoriske konstruktion, som kongressens beslutninger har understøttet, sikrer, at lederen i disse forhold vil kunne få støtte på egne præmisser.

Lederforeningens opgave i den kommende tid vil være at få udviklet foreningens lokale afdelinger til sammen med Lederforeningens centrale led at løfte denne opgave. Lederforeningens nye organisatoriske opbygning vil blive vedtaget på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i januar 2002, og det er vores håb, at vi dermed får skabt et stærkt og handlekraftigt udgangspunkt for vores fælles bestræbelse: at sikre folkeskolens ledere de bedste vilkår.

Lad os tage fat sammen.

Jens Færk

formand for Lederforeningen