Debat

Hvem er det, der banker

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På generalforsamlingen i Københavns Lærerforening (KLF) stemte 140 imod, mens 112 stemte for så hurtigt som muligt at opsige den indgåede aftale om blandt andet uddelegering af lønforhandling til tillidsrepræsentanterne. Disse tal fremstår åbenbart for nogle uklare. Der tales om voldsom kritik af KLF's bestyrelses flertal! Ja, måske, men bestyrelsen blev ikke stemt ned, så skulle 25 procent flere have stemt imod den valgte ledelse.

Derfor er Astrid Schjødt Pedersens indlæg i debatten (Folkeskolen nummer 47) misvisende. Det støder mig som medlem af en demokratisk forening, at hun på den måde forsøger at banke foreningens formand og bestyrelse på plads. Jeg oplever, der er handlet ud fra det mandat, bestyrelsen har fået. Jeg forventer, at bestyrelsen tager beslutninger. Jeg forventer, at min forening handler, som medlemmerne finder klogest. Astrid Schjødt påstår i sit indlæg, at medlemmerne har 'sagt noget andet', at KLF's bestyrelse har handlet mod 'en lang demokratisk proces'. Læs nu aftalen igen, processen skal først til at begynde. Nu prøver vi det, og så går vi til urafstemning og træffer en demokratisk beslutning.

Det ville være rart, om denne del af debatten nu kunne forstumme. Det er ikke Jan Trojaborg eller det spinkle flertal i KLF's bestyrelse, der har gået enegang. På KLF's generalforsamling blev der givet mandat til, at forsøget kører frem til urafstemningen, mod at de udlagte midler bliver minimeret. At KLF's bestyrelse arbejder på medlemmernes mandat, burde da være åbenlyst. Jan Trojaborg skriver i et debatindlæg (Folkeskolen nummer 47) som svar til Inge Thomsen, at man vil arbejde på en plan for en eventuel tilbageførsel af forhandlingskompetencen. Det var dét, flertallet gav deres mandat til. Ole Hein (bestyrelsesmedlem i KLF) har i en faglig kommentar i bladet 'Københavns Kommuneskole' skrevet: 'vi har åbnet en dør på klem' - dette frygter han, det behøver han ikke. På denne måde er det meget nemmere at se, hvem man lukker ind eller ikke lukker ind!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ved slutningen af forsøget kan vi få noget konkret på bordet, fordele og ulemper, og vi kan jo så sammenligne med Frederiksberg og det øvrige arbejdsmarked!

Søren Friis Jensen

København